jiihooantikainen wovon man nicht sprechen kann, darüber muss man schweigen

Maahanmuuttokritiikki, rasismi ja päivän sana

Maahanmuuttokritiikki alkaa saada militantteja muotoja ennestään rauhallisilla lähialueillammekin - milloin täällä Suomessa??

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article18026469.ab

 

"Nazister attackerade en manifestation mot rasism i Stockholm.

Två personer knivskars i tumultet och flera poliser skadades.

28 personer greps – bland annat för mordförsök.

– De kastade flaskor, stenar och smällare, säger Jenny som var på platsen."

 

Konfrontaatio on päivän sana...

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (50 kommenttia)

Käyttäjän VilleMaki kuva
Ville Mäki

Tosin kannattaa pitää mielessä, että kaikki maahanmuuttokritiikki ei ole rasismia.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Osa maahanmuuttokritiikiksi kutsutusta voi olla enemmän nationalistista hengeltään kieltämättä - ja maahanmuuttokritiikin merkitystä avoimesti laajentamalla (kritiikki on rakentavaa arvostelua) sen voi nähdä myös maahanmuuttajan näkökulmasta.

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

SMP:ssä oli ainoastaan Sulo Aittoniemi, joka suosittuna politiikkona esitti kritiikkiä maahanmuuttoa kohtaan. Sitten toinen maahanmuuttokriittiseksi katsottu oli vasta Tony Halme. Jytky oli niin suuri, että sen mukana eduskuntaan pääsi sitten perussuomalaisten mukana epämääräinen nuivien joukko.

Veikko Penttinen

Jos metsään menee etsimään risuja niin kyllä sieltä risuja löytyy. Ruotsalaiset ovat jo pilanneet hyvän ja ainoan oikean suhtautumistavan tekemällä siitä uskonkappaleen. Suomessa ollaan melkoisella oikeassaolemisen kiihkolla tekemässä samaa virhettä.

Hyväkin asia alkaa maistua pahalle, jos sitä pakolla syötetään.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Ei sitä Kärrtorpin väkeä sinne torille ollut pakolla ajettu kun natsit polttopulloin ja puukoin hyökkäsi väen päälle.

Käyttäjän JuhaniKleemola kuva
Juhani Kleemola

Tässä nyt kannattaa vielä katsoa "kuka hyökkäsi ja kenen kimppuun". Aftonbladetin videoklipissä näkyy miten mielenosoittajien joukosta lensi polttopullo mustiin pukeutuneita "natseja" päin ja välittömästi mielenosoittajien joukosta rynnäköitiin samojen "natsien" kimppuun. Klipin lopussa kaksi mielenosoittajaa rynnisti pahoinpitelemään kadulla ollutta "natsia".

Janne Hilden

Se vaan, että Ruotsin Vastarintaliike-joukkio on jo ottanut julkisesti vastuun mellakasta omalla nettisivullaan.

Käyttäjän JuhaniKleemola kuva
Juhani Kleemola

Niinpä niin. Videoklipit paljastavat "natsien" päälle tehdyn rynnäkön. Valokuvissa "natsien" kanssa olevat poliisit ovat pitkälti selin kohti "natseja" - voisi kuvata pikemminkin sitä että poliisit suojelevat "natseja" joltakin. HS kuvateksteissään kertoo "hyökkäävien natsien pakenemisesta". (miten voi hyökätä ja paeta samaan aikaan?). Ja kaiken kukkuraksi "Rasismia vastustavan mielenosoituksen" osallistujien sanotaan koostuvan vanhuksista ja lapsiperheistä. Siis vanhukset ja lapsiperheet vetelevät rauhanomaisesti "hyökkääviä natseja turpaan"?

Sellaista uutisointia - ei kerrota ihan kaikkea. Odotetaan nyt keitä on puukotettu. Vanhuksia, lapsiperhettä ... Vai "natsia".

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Ai Juhani Klemola saa natsihyökkäyksen käännettyä itsepuolustukseksi. Tämä vastarintaliike muuten toimii yhteisin voimin sekä Ruotsissa että Suomessa. Eli laita vaan kuva.....

Käyttäjän JuhaniKleemola kuva
Juhani Kleemola

Silloin kun rähinöidään - on yleensä kaksi puolta. Väkivallan käyttö ei ole hyväksyttyä missään olosuhteessa. Nyt kun luetaan tätä uutisointia, annetaan vaikutelma missä väkivaltaiset "natsit" ovat hyökänneet vanhuksista ja lapsista koostuneeseen rauhanomaiseen mielenosoituskulkueeseen. Seurauksena kaksi puukotettua. Mielikuvahanan on kaksi puukotettua lasta tai vanhusta - eikö niin?

Tässä kuva yhdestä puukotetusta. "Natsi" jota on lyöty puukolla selkään.
https://www.nordfront.se/wp-content/uploads/2013/1...

Tässä kuva "natseista", joista yhdellä vuotaa veri nenästä ja toisella on silmäkulma auki. Poliisinainen selvästi suojelee näitä "natseja" joltakin muulta ryhmältä mikä ei kuvassa näy. Vanhuksia? Lapsia?
http://rssthlm.files.wordpress.com/2013/12/karrtor...

Valistuneempi uutisten lukija voisi tietysti miettiä että selkä edelläkö ne "natsit" hyökkäävät rauhallisten lasten ja vanhusten kimppuun? Lisäksi voisi pohtia että olikohan se lapsi vai vanhus joka vahingossa iski puukolla selkä edellä hyökännyttä "natsia" selkään? Valistuneinen uutisten lukija voisi miettiä että olikohan kenties tuolla rauhallisten mielenosottajien joukossa joku (nimeltä mainitsematon ryhmä) joka lähti rähinöimään "natsien" kanssa? Jos näin on, miksi tuon ryhmän nimeä ei ole uutisoitu?

Tämä nyt on jälleen häpeällinen tapaus uutisoinnin osalta. Yle:n alkuperäisessä jutussa todettiin että äärioikeiston joukko hyökkäsi. Nyt juttua on muutettu siten että "joukko" hyökkäsi. Mikä joukko? Aftonbladetin videoklipissä näkyy selvästi että ennen "joukon" rynnäkköä "natsien" kimppuun, "joukosta" heitettiin polttopullo.

Katsotaan selviääkö vielä mitä puolta toinenkin puukotettu on. Pahaa pelkään että kyseessä on "natsi". Saattaapa olla jopa niin että loukkaantunut poliisikin oli "vanhusten ja lasten" murjoma.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #38

Se tilanne missä natsit yhtenä joukkona hyökkää paikalle on aivan selvästi dokumentoina videolla.
Miekkari oli muuten kohdistettu heitä vastaan. Juuri Kärrtorpin alueella he treenaavat pelloilla tai kentillä ja levittävät tagejään ja tarrojaan. tämä vastarintaliike joka toimii sekä Suomessa että Ruotsissa samana organissationa ja tiiviissä yhteistoiminnassa.
Voi vaikka vielä pulpahtaa joku Suomesta sinne matkustanut natsiterroristi esiin, saapi nähdä.

Käyttäjän JuhaniKleemola kuva
Juhani Kleemola Vastaus kommenttiin #40

Pyysit kuvia puukotetuista ja sait ne. Sinulla ei sitten ollutkaan kommenttia selkään puukotetusta "natsista". Minkäs sortin terroristi lyö ihmistä puukolla selkään? Surullista tappomeininkiä.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #44

Poliisi on syyllinen kun ei suojannut laillista miekkaria vaikka uhka oli tiedossa. Nyt väkivalta eskaloituu ja se on poliisin syy.

Käyttäjän JuhaniKleemola kuva
Juhani Kleemola Vastaus kommenttiin #45

Eli puukotettu ihminen ei enää kiinnostakaan sinua kun kyseessä oli "natsi". Kun katsot kuvia tarkemmin, poliisi suojeli näitä jolla oli selässä puukotushaava, silmäkulma auki ja nenä verillä. Miekkaria ei todellakaan suojeltu koska hyökkäys tuli miekkarista. Poliiseja oli kourallinen. Montakos mielenosoittajaa - 200-300? Laillinen miekkari ei anna oikeutta puukottaa. Väkivalta on pahasta.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #46

En mä mitään sympatiaa tunne natseja kohtaan ja tykkään myös että sun pitää laittaa kuva.

Käyttäjän JuhaniKleemola kuva
Juhani Kleemola Vastaus kommenttiin #47

Puukotetut ovat ihmisiä siinä missä sinä ja minäkin. En ymmärrä mistä tuo sinun ihmisvihasi kumpuaa, koska vähättelet puukotusta. Joku "rauhankulkueesta" puukotti toista ihmistä, ja sinä ilmeisesti näet teolle ihan hyvät perusteet, vai? Pitää olla aika kylmä luonto jos ei pysty tuomitsemaan puukotusta.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #48

Höpö höpö ja laita kuva ja oikea nimi.

Käyttäjän JuhaniKleemola kuva
Juhani Kleemola Vastaus kommenttiin #49

Sait jo pyytämäsi kuvan puukotetusta miehestä. Koetahan sinä vain tuomita puukotus niinkuin humaaneilla ihmisillä on tapana. Älä nyt vain sano että hyväksyt puukotuksen (Herra Jumala!).

Jaakko Häkkinen

Äärivasemmistolaisethan ovat jo pitkään ottaneet tavakseen mennä riehumaan "vastapuolen" mielenosoituksiin, joten vastareaktio oli odotettavissa.
http://www.anarkismi.net/kapis/10mielenosoitukset.htm

Ikävää kaikkiaan, että mellakointi yleistyy. Mellakoitsijat ajavat poliisivaltion asiaa.

Ilkka Huotari

Oliko tämä ensimmäinen mielenosoitus + väkivaltainen vastamielenosoitus Ruotsissa? Antikainen bloggaa tällaisesta nyt ensimmäistä kertaa...

No ei, näitähän on jatkuvasti. Tähän asti väkivaltaisia vastamielenosoituksia on järjestänyt "antirasistit".

Jos oikeisto on lähtenyt samaan peliin mukaan, on kärsivällisyys varmaan loppunut.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Ruotsia on pidetty Pohjolan lintukotona pikälti puolueettomuutensa ja toisaalta kansainvälisen tieteen edistämisen ja rauhantyönsä ansiosta - Nobel-palkinnot jaetaan Ruotsissa ruotsalaisen tiedemiehen alulle panemana. Tiivistin tuossa tekstissäni aikajännettä eli militantti maahanmuuttokritiikki on Ruotsissa aikakauden ilmiö muutaman vuoden perspektiivillä kuten vastapuolenkin aktivismi...

Päivällinen antirasistinen mielenosoitus vaikuttaa lehtitietojen perusteella olleen liikkeellä ihan kaupunkilaisten omasta aloitteesta - natsit siis hyökkäsivät tavallisten ihmisten (ei äärimielisten) mielenosoitusta vastaan aseellisesti.

Ilkka Huotari

Katsotaan mihin suuntaan totuus konvergoi, se tuntuu nyt heittelevän, mm. kerrottu tappelun olleen suunniteltu.

Sinänsä koko homma on /c:stä, mutta se mikä siihen on johtanut, on varmaankin se, ettei asiasta ole sovittu rauhanomaisesti... ts. äänestetty.

Pentti Järvi

Ruotsin tv-kanavat eivät noista kahakoista enää kerro, senverran usein niitä on eri puolilla Svea-riketiä.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

SVT:n uutissivuilla ainakin on videomateriaalia ja artikkelin pätkää rasistien hyökkäyksestä tavallisten ruotsalaisten mielenosoitukseen.

Käyttäjän almafiina kuva
Anki Heikkinen

Minä linjaan niin, että uusnatsit eivät ole mitään maahanmuuttokriittisiä, vaan äärirasisteja ja äärioikeistolaisia. Maahanmuuttokriittisyys voi olla ja sen pitäisi olla asiallista puhetta/kirjoittelua.

Noin muutoin hirveä uutinen, tietysti. Tuo Ruotsin uusnatsijärjestö, jonka alle Suomen Kansallinen vastarinta kuuluu, on Ruotsissa julistettu maan vakavimmaksi sisäiseksi uhaksi.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Maahanmuuttokritiikin käsitteenä ovat omineet maahanmuuttoon jo periaatteessa valmiiksi kielteisesti suhtauvat tahot, ja avoimen rasistiset järjestöt, kuten KV pitävät agendallaan maahanmuuton, maahanmuuttajien ja maahanmuuttopolitiikan kärjistettyä arvostelua sekä vastakkainasettelun kasvattamista uhkakuvien luomisella.

Maltilliset ja rakentavat äänenpainot tahtovat jäädä syrjään konfrontaatiolta, jota toki afa ja vastaavat osaavat myös harrastaa...

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Maahanmuuttokritiikin käsitteenä ovat omineet maahanmuuttoon jo periaatteessa valmiiksi kielteisesti suhtauvat tahot"

Höpö höpö suvis, ei kukaan vastustanut Stehen Elopin muuttoa Suomeen.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Hyvä huomio, ja korjaan lauseeni muotoon "Maahanmuuttokritiikin käsitteenä ovat omineet tummaihoisten tai muslimien maahanmuuttoon jo periaatteessa valmiiksi kielteisesti suhtautuvat tahot".

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Onhan Ruotsissa ollut Lasermies ja Malmön ampuja. Lisäksi ruotsalaiselle rasismille on ominaista maahanmuuttajien leimaaminen rikollisiksi, ihmiskauppiaiksi.

Ja yksi antirasisti puukotettiin myös joitakin vuosia sitten kuoliaaksi kotiovellaan.

Ilkka Huotari

Niin, onhan noita varmasti yksittäisiä henkilöitä, mutta äärioikeisto hyökkäsi ilmeisesti nyt ensimmäisen kerran avoimesti äärivasemmiston kimppuun (Ruotsissa). Siksi bloggaus on ihan aiheellinenkin, tässä mentiin taas vähän eteenpäin avoimen konfrontaation suuntaan.

Ei hyvä... tämän takia on yritetty pitää ääntä, etteivät asiat menisi tähän suuntaan.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Kammoon Ilkka Huotari. Torilla oli about koko Kärrtorpin väki. Ja sinä sanot että äärioieisto hyökkäsi äärivasemmiston kimppuun. Jos sinulle koko Kärrtorpin väki on äärivasemmisto niin johan olet sekaisin.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #22

Niin, oliko katsojina, vai osallisina tappeluun...

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #23

Noin kolme eri videota olen nähnyt. Kärrtorplaiset olivat kyllästyneet natsitöhryihin metrolinjallaan ja järjestivät kylämiekkarin.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #24

No tämä arvelu on nyt vähän ennenaikaista. Hyökkääjiäkin on ilmeisesti puukotettu, mikä rauhaa rakastavilta Kärrtorplaisilta on vähän yllättävää touhua.

Katsotaan nyt mikä se totuus tulee olemaan...

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #26

Näin pitkän haastattelun jossa kärrtorplainen mies pahoitteli että jotkut mielenosoittajat olivat ruvenneet tappelemaan vastaan kun natsit hyökkäsivät. Myös joku polttopullo oli lentänyt takaisin. Natseille tuollainen on voitto. Gandhilaisuus on hyvä juuri natseja vastaan. Kaikki suoraan silmiin katsominen saa natsille pupun pöksyyn. Natsilla ei ole silmiä. Natsilla on vain nyrkki. Siksi natsit ovat täälläkin kuvattomia tai lieri silmien edessä tai naama jäykistyneenä.
Lairta ilkka värikuva. Riika Yrttiahon hymy on lämpimämpi aurinko kuin turkkilan pälyily.
Kiakkovieraan nuuskamällisanat kans oli jotain joka lähti ihmisen keskiöstä eikä mistään hiivatin muoti-ideologiasta ja persverssistä väkivaltakulttuurista . Natsismi on irstasta syvimmillään se on irstasta.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #28

No tähän mennessä ne mielenosoitukset on menneet niin että vasemmisto on hyökännyt, joten?

Kuvan voin vaihtaakin.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #29

Kuule Ruotsissa on natsit hyökännyt kymmeniä kertoja antirasistien miekkareihin. Mitä hel....ä sä yrität väärentää historiaa. Viimeksi hyökkäsivät kristalliyönä. Farstassa joitakin vuosia sitten antirasistiseen musiikki tapahtumaan hyökkäsivät.
Ludvikassa heittivät jonkun esineen antirasitiseen kansankokoukseen ja se sattui osumaan johonkin kunnallispoliitikkoon joka ei ollut edes vasemmistolainen.
Ilkka Huotari sä yrität pestä mustaa valkoiseksi. Kai sä sitten olet natsien puolella.
Ainakin levität valheellista propagandaa.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #31

En yritä mitään, ehkä noita on sitten tapahtunut, mutta ei ole kulkeutunut minun korviini.

Oletin että jos näitä on tapahtunut, niin niistä olisi ollut sen verran mölyä että niistä olisi kuullut.

Käsittääkseni "kristalliyön" mielenosoitus oli alunperin oikeiston järjestämä, mutta sinne tuli vasemmiston vastamielenosoittajia:
http://www.aamulehti.fi/Ulkomaat/1194851662919/art...
http://takku.net/article.php/20131110114521117

"Fasismin ja rasismin vastustajat vastasivat SMR:n uhitteluun kokoamalla spontaanisti paikalle 400-500 ihmistä natsien vaatimattomaan 50-80 henkeen verrattuna."

400-500 vastamielenosoittajaa vastustamaan 50-80 hengen mielenosoitusta.

Joten?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #33

Ai sust on okei järjestää natsimiekkari kristalliyönä. Vastamielenosoitus ei ole sama kuin hyökkäys. Mutta se että natsit järkkää ja saa luvan pistää miekkarinsa tuoksi yöksi on kyllä hyökkäys kaikkea järjellisyyttä vastaan.
Ruotsin poliisi on natsien hallussa sen näki tänäänkin. Niiden olisi pitänyt suojella mielenosoittajia ja ennakoida hyökkäys!!!
Mulla on muuten raja mielenosoitusoikeuden suhteen. natsimiekkari kristalliyönä ei must ole mitään kokoontumisvapautta eikä mielipidevapautta.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #34

Oli tai ei, se oli vasemmisto joka hyökkäsi oikeiston kimppuun lauantaina 9.11.2013.

En minä tiedä heidän motiivejaan. Tämä oli yksi (1) kerta, eikä yhdestä kerrasta voi päätellä vielä paljonkaan. Jos tämä olisi toistuva, niin sitten voisi päätellä, mutta yhdestä kerrasta ei.

Onko tämä ollut toistuva vai oliko tämä ensimmäinen mielenosoitus tuona päivänä Ruotsissa nyt viime vuosina?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #35

Ensinnäkin natsit ei ole sama kuin oikeisto. Ihmiset hyökkäsivät natsien kimppuun. Ruotsin natseja johtaa rikollinen KLas Lund.
Ne ihmiset jotka tulivat protestoimaan eivöt olleet mikään vasemmisto vaan kaiken maailman ihmisiä jotka ihan kuin minä sanon että joku raja.
Kaikki oikeisto ei ole natseja. siel oli oikeistolaisia varmaa yhtä paljon kun vassareita tukkimassa katuja.
Se ei ole hyökkäys jos tulee tukkimaan katuja natseilta.
Tänään jengi oli miekkarissa paikalle hyökkää joukko natseja. Tajuutko? eri juttu.
Natsit on rikollisjoukko.
Haluatsä puolustaa niitä? hyvää yötä.
Muuten mä luulen että sä tajuut mut tarkoitushakuisesti SAIVARTELET. se on jännä. saivartelu on toimiva taistelu keino mutta empä aio enää osallistua sun saivartelusessioihisi. Kiitos kuitenkin tuttavuudesta, nyt se loppui.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #36

No tässä nyt on ihan sama miksi niitä kutsutaan. Se on joka tapauksessa nimilappujen liimaamista.

Tärkeintä on se mitä on tehty.

En puolustele tämänpäiväistä. En vain tiedä mitä siellä on tapahtunut, en tiedä keiden kimppuun on hyökätty. Onko AFA-porukkaa ollut paikalla? Onko sivulliset joutuneet tielle? Siis: en tiedä, joten turha tästä on nyt spekuloida.

Kyllä tuo vaikuttaisi vastuuttomalta jos sivullisia on ollut vaarassa, mutta kuten sanottu, en tiedä tästä tapauksesta paljoakaan.

Katsotaan myöhemmin (ehkä).

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

Videossa näkyy muutama sekunti tapahtumia, eli ei oikeastaan voi sanoa yhtään mitään kokonaistilanteesta.

Varmaa on ainoastaan, että yhteen on otettu ja että siitä on tehty uutinen.

Suomessa varmasti siinä kohtaa saa enemmän militantteja muotoja, kun humanitaarisia maahanmuuttajia tulee samoilla prosenteilla ja samassa ajassa kulmilla kuin Ruotsissa.

Mitä enemmän ja mitä nopeammin, sitä suurempi sotku siitä seuraa. Ei ole mitään syytä olettaa mitään muuta.

Kaikille osapuolille se on mielestäni selvää, ettei mikään muutos ole kivuton. Että ongelmia tulee ja se on osa prosessia.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Mietis vähän. Suomeen verrattuna Ruotsissa on ollut jo kauan kauan tuntuvasti isompi sekä työperäinen että pakolaisperäinen maahanmuutto. Natsismi taas on levinnyt yhtäaikaa täällä ja siellä koska sitä levittää jotkut ja myös rahoittaa jotkut. Sen leviäminen ei siis ole maahanmuuton määrästä kiinni vaan natsismin imusta ja muodikkuudesta ja vaihtoehtojen puutteesta ja työttömyydestä jne. Natsisnmi on ollut aktiivinen meidän kulttuureissamme seit damals eli since then ja se on elänyt antiikkiliikkeissä, asepiireissä ja kaiken maailman kanavilla. Nyt sitten pettyneet irstaat äijät ja sotahullut sponsaavat nuoria pikkunatseja saadakseen nuoruutensa takaisin.

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

Minusta näyttää, että tämä tämän hetken suomalainen kansallissosialismi on suoraan Ruotsista.

Ei se ehkä mikään yhtäläisyyssuhde ole, mutta ihan varma yhteys niillä on. Olisi itse asiassa ihan älytöntä väittää, etteivät ne ole missään suhteessa. Ääriliikkeet rynnivät murroskausissa. Kun kaikki on tasaista, ne sinnittelevät olemattomuuden partaalla. Eivät ne tyhjässä elä. Se, että jotakin on ollut, on eri asia kuin miksi se jokin kasvaa tai vähenee.

Jos kysytään, milloin meillä, looginen vastaus on, että siinä kohtaa, kun olosuhteet ovat samankaltaiset. Tosin vähän epäilen, että meillä vähän ennen, sillä epäilen, että ruotsalaisten toleranssi on suurempi.

Ihmiset reagoivat muutoksiin ympäristössä. Ei se sen ihmeellisempää ole.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #30

"Jos kysytään, milloin meillä, looginen vastaus on, että siinä kohtaa, kun olosuhteet ovat samankaltaiset".
Meidän maat ovat tosi erilaiset. Tosiasia on että Suomessa natsismi ja muut ääriliikkeet olis ymmärrettävissä jos yleinen huono olo olis syy. Ehkä se ollut hyvä Suomelle että on ollut niin paljon tasavertaisia mahdollisuuksia opiskella, siinä Suomi on Ruotsia parempi.
Ihmiset ryyppää Suomessa riehumisen sijaan. Jostain syystä.

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen Vastaus kommenttiin #32

Tuosta en tiedä mitään. Minä tiedän vain sen, mitä olen nähnyt. Omasta ikäluokastani muistan ala-asteen viimeisiltä luokilta ja ylä-asteen ensimmäisiltä luokilta tyyppejä, jotka oli vähän keskimääräistä enemmän pihalla ja ainut mikä lopulta muuttui, oli se, että niillä oli yhtäkkiä koko porukalla pilotit päällä. Että se vaan yhtäkkiä tuli jostain ja hävisi melkein samalla lailla; Narkit löi kostoksi pomomiestä parikymmentä kertaa puukolla mahaan.

Mutta minusta se seurasi sitä, kun ensimmäiset pakolaiset tuli. Kourallinen somaleja ja albaaneja. Itse asuin siinä vastaanottokeskuksen vieressä ja muistan lähinnä sen muuttuneen, että yhtäkkiä ei voinut fillarilla mennä bussipysäkille ilman, että se vietiin/siitä vietiin osia ja isä mätti puita liiteriin jonkun klaanipäällikön kanssa.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #41

Ajallinen ja paikallinen yhteys pilottien ja vastaanottokeskusten välillä on kiistaton. Mutta yksi osa siitä kertomuksesta puuttuu. Jostain se uudelleenlämmitetty natsipropaganda tulee, jotkut sitä levittää ja jotkut noita skidejä siihen rohkaisi. Ilman "hyväntekijöitä" ja johtajia ei tyhjästä olisi putkahtanut sitä liikehdintää.
Ennen 1800-lukua luultiin vakavissaan että huonepöly ns villakoirat synnyttävät täitä ja luteita. Että villakoirissa on hedelmällistä ainetta joka muuttuu syöpäläisiksi. Sinä kuvaat pakolaiskeskuksen seudulle tulon samalla tavalla.

Pentti Järvi

On huolestuttavaa, että on viitattava ulkolaisiin tiedotusvälineisiin, jos haluaa tietää jotain mitä ulkomailla tapahtuu.

Linje 17 kysyy:

"Hur kommer det sig att polisens närvaro är så låg, samtidigt som indikationerna om en möjlig förestående attack funnits i förväg? Hur kan det vara möjligt för trettio-fyrtio nazister att samlas och beväpna sig för att sedan marschera upp till en antirasistisk demonstration och attackera den? Och varför grips de inte direkt på plats?"

SVT.se.nyheter vastaa:

"Hade polisen information om att nazister planerade någonting?

– Det är en uppgift som jag inte kan kommentera, säger Kjell Lindgren.

– Det var en uttagen styrka till den tillståndsgivna delen. Ser man historiskt så vet inte jag att man vid något tillfälle att den här typen av demonstrationer angripits fysiskt, därav den numerär som var uttagen. Så här i efterhand kan man så klart ha synpunkter."

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset