jiihooantikainen wovon man nicht sprechen kann, darüber muss man schweigen

White ribbon

"Violence against women is a sad and shameful reality happening in all the societies of the European Union and across the globe. Although it is rooted in gender inequalities, it also exists because we, as a society and individuals, far too often let it continue un-noticed."

http://eige.europa.eu/content/white-ribbon

 

Kampanjapäivä on sinänsä jo mennyttä aikaa, mutta monimuotoinen ongelma on edelleen jäljellä - ja siksikin asiaan perehtyminen ja tiedottaminen ovat prosessimaisesti kehittyvän sosiaalisen tietoisuuden avaintekijöitä.

 

 

niin?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (14 kommenttia)

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Näin valitettavasti on. Myöskään lasten lievään pahoinpitelyyn julkisellakaan paikalla ei puututa.
Harva mies tunnustaa, että nainen on väkivaltainen, vaan häpeää sitä itse.
Lähietäisyydeltä huutaminen on fyysistä väkivaltaa.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Naiset saavat (luultavammin) läpsiä melko vapaasti miehiä jopa julkisesti ilman, että sitä paheksutaan. Päinvastaisessa tapauksessa poliisi rientää paikalle alta a-yksikön...

Viittasin kirjoituksessani omaan aikaisempaan tekstiini ja sukupuolistuneen väkivallan käsitteistöön - vaikka väkivallan vastaiset "kärkihankkeet" menevätkin aina VOW-teemalla, niin väkivallan kasvot ovat Januksen tai mieluummin vielä monituisemman tyypin. Ja esimerkiksi Istanbulin sopimuksen perusteluissa todetaan miesten ja lasten kokeman väkivallan yleisesti ja erityisesti lähisuhteissa heijastelevan ongelman syvyyttä yhteiskunnissa.

Tärykalvon rikkominen huutamalla on toki fyysistä väkivaltaa.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

On se ilmankin tärykalvon rikkomista. Ääni on fysikaalinen ilmiö.
On ihan hirveätäkun aikuinen huutaa pienelle lapselle, se voi aiheuttaa sellaisen pelkoreaktion joka jättää pysyvän trauman.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen Vastaus kommenttiin #8

Henkinen väkivalta on myös ymmärrettävä fyysiseksi väkivallaksi seuraamuksiltaan - trauma ilmenee aivojen välittäjäaineiden tasapainohäiriönä. Traumasta tosin selviää melko helpoin konstein, kun hallitun elämän ulkoiset edellytykset ovat muuten kunnossa. Silmänliiketerapialla nimittäin traumaattiset muistijäljet voi neutraloida parin istunnon aikana, ja suggestion purkamiseen on muitakin menetelmiä..

Väkivallassa pelko lienee keskeinen tunne.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #10

En ole perehtenyt silmänliiketerapian, kuulostaa aika uskomattomalta.
Jotkut traumat voidaan helpostikin poistaa, mutta en usko että se on niin yksinkertaista jos 16 vuottaa on joutunut joka päivää pelkäämään vanhempiaan.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen Vastaus kommenttiin #12

Ei tietenkään ole yksinkertaista järjestää elämäänsä puitteiltaan kuntoon noin pitkän stressin jälkeen, ja pahimmillaan ihminen ajautuu traumoissaan päihteiden käyttäjäksi tvs., mikä ei ainakaan helpota tilannetta. Terapiaan osallistuminen edellyttää ihmisen omaa halua parantua.

Silmänliiketerapia taitaa olla käänteistä hypnoosia eli ne hallitsevat ajatuspiintymät (ajatusta hallitsevat suggestiot, pakkoajatukset) puretaan samalla tekniikalla, millä hypnoottinen tila saadaan aikaan. En minäkään ole tähän perehtynyt, enemmän nlp-tekniikkaan ja mielikuvaharjotteisiin...

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #13

Jollain samalla jatkokulutuskurssilla oli psykologi, joka harjoitti tällaista terapia, mut en minä tajua miten se vois toimia. Ei hypnoottista tila saada aikaan silmänliikkeillä vaikka jotkut kai käyttävät jotain heiluvaa esinettä avuksi.

Veikko Penttinen

Täällä Espanjassa asiaa on pidetty hyvin esillä jo muutaman vuoden, siitä huolimatta, että täällä tapetaan tai hakataan naisia suhteellisesti vähemmän kuin Suomessa.

Kampanja tuottaa tulosta, sillä luvut ovat laskemaan päin. Tänä vuonna marraskuun loppuun mennessä tapettuja naisia on 46, joista 10 ulkomaalaista.

Machismo on häviävä ominaisuus espanjalaisissa miehissä, mutta eteläisimmissä kulttuureissa se on vielä voimissaan.

Täällä on oma numero naisille joita uhataan väkivallalla ja sitä näytetään usein telkkarissa, 016.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Council of Europen tiedotteiden mukaan Andalusiassa (pelkästään) naisiin kohdistuvan väkivallan kustannukset kohosivat vuonna 2010 laskennallisesti 2,3 mrd euroon - sitten on vielä erikseen tai liittyvästi miehiin kohdistuvan väkivallan ja rikollisuuden aiheuttamat kustannukset laskettava tähän päälle.

http://bit.ly/155eGBE

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

White Ribbonilla muistetaan Marc Lépine'ä joka 6.12. 1989 Montrealin Polyteknillisessä opistossa surmasi 14 naista, haavoitti kymmentä naista ja neljää miestä, ja ampui lopuksi itsensä. Marc Lépine ilmoitti taistelevansa feministejä vastaan.

http://en.wikipedia.org/wiki/Marc_L%C3%A9pine

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Tämä on myös eräs syy, miksi antifeministinen kiihotus netissä tullaan kriminalisoimaan -joko EU:n tai Pohjoismaiden Ministerineuvoston toimesta.

http://www.norden.org/fi/ajankohtaista/uutiset/kym...

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Jep. Naisille kuitenkin sallitaan tällaiset videot, joissa kehoitetaan ampumaan miehiä päähän.

http://youtu.be/ArX1hkPUMCQ

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #7

Tuon tapainen joidenkin femakkojen suhtautuminen miehiin on eräs syy miksi en ole koskaan feministeihin samaistunut.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen Vastaus kommenttiin #7

Vihapuhelainsäädännöt kansainvälisesti rajaavat argumentatiiviset artistiset teokset lain ulkopuolelle, taideteoksen sanoma menee sana- tai esitysmuodon edelle siis.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset