jiihooantikainen wovon man nicht sprechen kann, darüber muss man schweigen

Vasemmiston EU-vaaliohjelma 2014

Kohti hyvinvointiunionia - Vasemmiston EU-vaaliohjelma 2014

 

Vasemmiston eurovaaliohjelma on verraton ja selkeästi rakennettu demokratiaa korostavaksi, päätöksenteon läpinäkyvyyttä vaativaksi, tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta edistäväksi ja erityisesti kestävää kehitystä vaalivaksi.

Yleispoliittisten ja taloudellisten suuntaviivojen ohella ohjelmassa on itselleni tärkeinä koettujen työn ja sosiaaliturvan sekä ihmisoikeuksien osilta yksityiskohtaisesti määritettyjä tavotteita, jotka ajankulukseni, pragmaatikkona ja muutenkin mukavana miehenä esitän ohessa luetelmaviivoitetusti lyhennetyssä (aiheeseen sopivasti "integroituneessa") muodossa lukemisen ja sisäistämisen helpottamiseksi :

 

Hyvää työtä ja sosiaaliturvaa

• Suomen on ratifioitava Euroopan sosiaalisen peruskirjan artikla 4.1. joka määrittelee kelvollisen palkan. Artiklan mukaan työntekijöille tulee tunnustaa oikeus tyydyttävän elintason turvaavaan palkkaan. 

 • On perustettava EU-tason palkkakoordinaatiosta vastaava palkkaneuvosto kitkemään palkkakilpailua ja sen haittoja. Lisäksi on luotava mekanismeja, jolla koordinoidaan palkkaneuvotteluita ja kehitystä eri maissa.

• Asetetaan minimitasot ja vähimmäiskorotukset palkkoihin, sosiaaliturvaan ja työehtoihin.

 • Vahvistetaan sosiaalisesti tasaveroista koulutusta ja palveluita kaikkialla Euroopassa. 

• Suunnataan EU:n rakennerahastot ja niillä rahoitetut ohjelmat ja uudet finanssipoliittiset keinot alueellisten erojen ja työttömyyserojen supistamiseen.

• Verotuksen vähimmäistasoja harmonisoidaan kansainvälisen veronkierron ja verokilpailun estämiseksi ja luodaan ylikansallisia pankkiveroja.

• Otetaan käyttöön yhteinen eurooppalainen varallisuusvero ja edistetään maksimipalkkalainsäädäntöä.

• Kussakin jäsenmaassa on maksettava ulkomaalaisille työntekijöille maan työehtosopimusten mukaista palkkaa. Tämän periaatteen noudattamista on valvottava tiukasti.

 

Oikeuksia ja rauhaa kaikille

 

• Tiukan rajavalvonnan sijaan on parannettava paperittomien siirtolaisten asemaa ja ihmisten mahdollisuuksia saapua EU:n alueelle laillisesti. 

• Jäsenmaita painostetaan kunnioittamaan vähemmistöjen oikeuksia.

• Luovutaan romanien EU:n sisäisistä karkotuksista ja ryhdytään toimiin romanien aseman parantamiseksi jokaisessa jäsenmaassa.

• Edistetään vapaaehtoista liikkuvuutta ja muuttoja niin unionin sisällä kuin laajemminkin.

• EU edistää ulkopolitiikassaan globaalin velkasovittelumekanismin syntymistä.

• EU:n kriisinhallinnan täytyy nojata YK:n peruskirjaan ja sotilasorganisaatioiden tulee olla alisteisia siviilikriisinhallinnalle.

• Unionin yhteistä ulko- ja turvallisuuspolitiikkaa ei pidä militarisoida.

 • Euroopasta tehdään joukkotuhoaseeton vyöhyke.

• EU ottaa Britannian ja Ranskan paikan YK:n turvallisuusneuvostossa.

 

 

niin?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (32 kommenttia)

Matias Härkönen

Vähän kuin Jeesuksen odottelu.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Huomattavasti realistisempi agenda -

Matias Härkönen

Riippuu katsojasta. Toinen uskoo Jeesukseen, toinen Vasemmistoideologiaan...

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen Vastaus kommenttiin #3

Vaatiihan se jonkin verran uskoa, ja luottamusta omiin arvoihin, poliittinen tavoitteellisuuskin.

Käyttäjän VilleMaki kuva
Ville Mäki

Kiva vaaliohjelma, mutta jääkö tämä vain vaalilupaukseksi, vai aiotaanko tehdäkin jotain näiden toteuttamiseksi?

Muutoin kyllä ihan kivoja ajatuksia, vaikkei vältämättä toteuttamiskelpoisia olekaan. Mutta rajavalvonta täytyy säilyttää myös EU:n sisällä. Nyt kun on otettu unioniin vähän mitä sattuu, niin sieltä tulee sitten kaikkea kivaa ja etenkin vähemmän kivaa. Muun muassa Romaniasta ja Bulgariasta saattaa tulla kaikenlaisia ongelmatapauksia. Ja miksi ihmeessä EU:lla täytyisi olla paikka turvallisuusneuvostossa. Tämähän olisi sitten lopullinen askel liittovaltioon ja YK kaiketi hyväksyy vain valtioita, ei yhteisöjä.

Ja vielä muutama kysymys:

Kannattaako Vasemmisto liittovaltiotta ja jos vastaus on kyllä, tuleeko asiasta järjestää kansanäänestys?

Miten eurokriisi tulisi hoitaa?

Tulisiko Serbia ja mahdollisesti muut Balkanin maat ottaa Euroopan unioniin ja ehkä vieläpä Turkki?

Pitäisikö Bulgarian ja Romanian liittyä Schengeniin?

Tulisiko Euroon ottaa lisää jäseniä?

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Hyvillä kysymyksillä on tapana yllättää, tosin nämä kysymyksesi ovat talouspainotteisina ydinosaamis- ja mukavuusalueeni ulkopuolella.

Keskushallintoista liittovaltiokehitystä ei vasemmistossa kannateta, vaan sen sijaan ohjelman mukaista harmonisointia, millä turvataan talousalueelle yhtenäiset sosiaali- ja työsuhdeturva sekä ihmisoikeuksia käsittelevä kansallisten lainsäädäntöjen verkosto - esimerkiksi samaa sukupuolta olevien avioparien yhtenäinen kohtelu kaikissa jäsenvaltioissa.

Eurokriisihän on pääosin taittumassa, sikäli kun jotain ymmärrän esimerkiksi Irlannin kehityksestä..(vaaliohjelmasta löytyy yksityiskohtaiset vaatimukset myös talousongelmien korjaamiseksi)

Tulisi ottaa jäsenvaltioiksi entiset Jugoslavien alueen valtiot, Turkin kohdalla harkinta-aikaa kannattanee jatkaa - emu-alueen laajentuminen on ainakin omasta näkökulmasta suotavaa kehitystä.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Ensimmäinen kysymys on pöhkö. Liittovaltio on sana, ohjelman tavoitteet sen sijaan konkretiaa. Toinen, kolmas, neljäs ja viides kysymys ovat hyviä.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Ja siinä J-P toinen hyväkäs, joka luule vielä kuuluvansa johonkin vasemmistoon joka aikoinaan ihan oikeestikin rakensivat sen menneen hyvinvoinnin.
Ja uskoo johonkin demokratiaankin josta en ole havainnut merkkejäkään aikoihin. En pitkiin aikoihin, sitä enemmän porkkanoita ja keppiä käyttävästä pakkovalintavaltaista mielivalta.
Voi hitto kun pääsis teidän pitkätukkien kanssa nokikkain, eihän täällä uskalla paljon moittia, kun ei tiedä jos vaikka loukkannutte en näe!
Mä kun en luota hymiöiden kaikkilohduttavaanvoipaisuuteen.
Ei mun pitä päästä käden ulottuville. Tääll voi käyttää korkeintaan prosentti ilmaisukapasiteetistaan.
Niitä joita on tavannut tuntee aika paljon paremmin ja voi täälläkin jo keskustella eri tasolla.
Juho sentään on savolainen. Tamperelainen tietoviisas? Onks lintu vai kala?
Kuopiolainen on tietty kalakukko.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Mikä demokratia? Milloin olet viimeksi havainnut jälkiä siitä?

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Viikonlopun aikana viimeksi ilmeni pienimuotoista (noin 8 prosentin kannatuksen omaavaa) demokraattista aktiviteettia.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Mikä vasemmisto? Sellaista poppoo joka tukee hallituksen ääriliberalistista totalitääriseen mielivaltaan johtanutta politiikkaa en sanoisi vasemmistolaiseksi.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Vasemmisto on hallituksessa estämässä tuloerojen kasvua ja edistämässä tasa-arvoa.
Minä sanoisin sitäkin vasemmistolaisuudeksi näissä oloissa, missä kaikilla olemassa olevilla kansantalouden- ja sosiaalisen hyvinvoinnin mittareilla Suomi on tällä hetkellä historiansa vauraimmassa tilassa - kuitenkin.
Köyhän tunnistaa köyhäksi vanhasta jo muodista menneestä Samsung Galaxysta, eikä niinkään risoista paperinarulla korjatuista vaatteista....

Vasemmistolaisuus määrittyy arvovalinnoissa.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Köyhän tunnistaa hampaista tai niiden puuttesta.
Sä ja sun mittarit. Semmoista ei olekaan millä hyvinvointia voi mitata korkeintaan kuumemittari ja verenpainemittari. Kuitenkin hyvinvoinninkin voi arvioida ja pahoinvointi näkyy ja kuuluu.
Vasimistolaisuus määräytyy niistä arvoista jotka teot toteuttavat . Vasemmistoenemmistön turvin rakennettiin hyvinvointivaltioa. Nykyinen Vasemmistoliitto on tukenut sen romuttamista. Vasemmistoliitto ei ole hallituksessa mitenkään estänyt tuloerojan kasvua ja epäoikeudenmukaisuuden lisääntymistä.
Jos pitää taloudellista kasvua ja kilpailukykyä tärkeimpänä kuten olen kuullut Arhimäen julistavan niin kyseessä ei ole vasemmiston työväenluokan perinteeseen perustuva arvo vaan liberalistista oikeistolaisuutta.
Vasemmiston muodostaa korkeintaan yhden käden sormilla laskettavat pienpuolueen jäsenet. Eli sellaista ei ole olemmassa.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen Vastaus kommenttiin #12

Hah, "vasemmiston muodostaa korkeintaan yhden käden (toivottavasti ei sirkkelisahurin käsi) sormilla laskettavat pienpuolueen jäsenet" - ja tällaisesta sakista on sitten viime päivinä jaksettu kohkata :)

Missä vaiheessa Arhinmäki on julistanut kilpailukyvyn säilyttämisen prioriteettilistansa ykköseksi? Tasa-arvo- ja kulttuuriministerinä hän on mielestäni hyvinkin käsinkosketeltavasti tuonut esille vasemmistolaista arvomaailmaa jopa sen perinteisimmässä muodossaan.

Pahoinvointi toki näkyy, koska meillä on ip-lehdistö, netti ja nykyisellään sensuroimaton Youtube, josta maailman raakuus aukeaa clikkaamalla - ennen vanhaan pahoinvointi jäi pääosin näkymättömiin, puhutaan sitten perheväkivallasta, alkoholismista tai vaikka vammaisten kohtelusta.

Minä kannatan vasemmiston hivuttautumista vallan ytimiin, arvostelun ja "kritiikin" uhallakin.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen Vastaus kommenttiin #13

Tässä PA johdonmukaisimmillaan :

http://jiihooantikainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1...

”Meidän on pystyttävä rehellisesti arvioimaan väkivallan uhrien palveluiden puutteita. Muun muassa turvakotien määrä ja kattavuus eivät ole maassamme riittäviä. Palveluiden turvaaminen edellyttää resursseja. Kuitenkin vielä suurempia ovat väkivallan kustannukset yksilöille ja yhteiskunnalle, jos väkivallan kierrettä ei saada katkaistua ajoissa”

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #15

Väkivallan kierre ei ole katkaissut kukaan.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen Vastaus kommenttiin #17

Ei niin ole katkaistu kokonaan, vaikka paljon on jo saatu aikaankin ja mielestäni osapuolia tavoittavasti - enskan miestyöryhmissä ja erityisesti Lyömättämillä linjoilla käy vuosittain toista tuhatta miestä hakemassa ja saamassa tukea oman väkivaltaisen käyttäytymisensä muuttamiseksi hillitymmille linjoille.

Ihmisen olemukseen kuuluu tietty määrä aggressiivisuutta, mikä olisi syytä oppia purkamaa rakentavasti - väkivallalla on paljonkin tekmistä impulsiivisuuden ja mallioppimisen kanssa, sekä turhaumien.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #20

Se on totta, että miesasialiike on edistynyt viimeisten 30v aikana.
Käy purkaamassa mahdolliset agressiosi pinkillä palstallani viihdepuolella!

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen Vastaus kommenttiin #24

Ei minulla ole aggressioita tällä hetkellä - kaamosmasennusta pikemminkin.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #25

Ajattelin, että voisit jo olla vähän hikeentynyt minuun, mut sullahan on loputtomalta vaikuttava kärsivällisyys.
Agressiota voi esittää leikistikin ja siitäkin saattaa kehittyä adrenaalinia. En tiedä toimiiko kirjoitettu agressio niin päin. Yleensä rauhoittuu kun purkaa agressionsa kirjoittamalla.
Halit kumminkin vaikka eihän se miltään tunnu näin etätoimitona.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen Vastaus kommenttiin #26

Kävin blogissasi pusertamassa ns. kiukkua - oikeasti on taas hieman heikko olo. Ilmojen kylmentyminen käy keuhkoihin ja itse asiassa koko kroppaan.

<3

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #27
Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #13

En minä nyt tarkallen pysty rekonstruoimaan milloin Arhinmäki on niin sanonut, tai oliko se blogikirjoitus ehkä. Mutta on kuitenkin asettanut ykkösprioriteetiksi kuten vihreistä Satu Hassi ja Oras Tynkkönen.
Miten niitä turvakotipaikkoja on tullut lisää?
Hyvinkin saatta olla sirkkelisahaajan sormin laskettavissa se mitä minä tarkoitan vasemmistolla, johon aikoinani laskin myös vasemmistodemarit.
Minä näen pahoinvoinnin ilman median välitystäkin.
Mutta Juho kiltti, en minä halua sinua masentaa, muuta kuin sen vertaa havahdutta, että päivittäisit missä nyt mennään. Nyt jyvät erottuvat akanoista puoluerajojen yli.
Kyse on todesta tai harhasta.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen Vastaus kommenttiin #16

Olen kyllä edelleen sitäkin mieltä, että ennen ei kaikki ollut paremmin ja Suomea rakentaneet vasemmistolaiset menivät tukka putkella eteenpäin osin olosuhteiden pakosta ja osin ideologisessa huumassa. Selkeästi vasemmistolaisia ei nykyään vastaan juuri tarvo, suuret massat nauttivat siitä tyydyttyneestä mukavuudenhalusta, mitä pikavoittoihin perustuva kulutusyhteiskunta on tarjonnut. Pahoinvoinnin lisääntyminen voi liittyä tähänkin, pettymyksiin.

Ehkä kuntapaketin miljardisäästöt, jotka joka tapauksessa toteutuvat jossain muodossa leikaten ja tehostaen, pakottavat laajemmin väestöä miettimään asioiden tärkeysjärjestyksiä - enkä mielestäni elä harhoissa, vaikka olenkin toki asianomaisena itse jäävi tekemään tällaista arviota.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #21

Kai sentään sulla todellisuudentaju on aika maanläheistä . Mutta hieman liikaa uskot niihin mittareihin jotka välillä valehtelevat pahasti, kuten tällä hetkellä kuluttajahintaindeksi köyhän elinkustannusten mittarina ja työttömyystilastot.

Teot ne on jotka meinaa, ei tyhjät sanat.

Ei sitä suinkaan aina ole jäävi itseään arvioimaan. Senkin voi tietää, ettei todellisuus ole harha ja senkin ettei Juhon kuvan takana piile simulaattori, sanokoon oppivia syysteemejä ohjelmoivat mitä tahansa.

Joo, sinua löytää g+:lla, mutta minä en rupeaa ketään kavereitani paikantamaan.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Ei vaadita orjatyövoiman käytön kieltämistä EUssa, YKn periaatteiden noudattamista - myös Suomessa?

Tämäkään ei ole ongelman ratkaisu, vaan oireen lieventämistä:
"Tiukan rajavalvonnan sijaan on parannettava paperittomien siirtolaisten asemaa ja ihmisten mahdollisuuksia saapua EU:n alueelle laillisesti."

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Oireet vain pahenevat väestönkasvun ja otaksutun ilmaston muutoksen myötä - paperittomien ihmisten oikeusturvasta huolehtimalla estyy kyynisyyden leviäminen yleis(eurooppalais)eksi asenteeksi..

Ei vaadita orjuuden lopettamista todellakaan, vaan oikeudenmukaisuutta ja ihmisille omanarvontuntoa.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Orjien käyttäämistä ei saisi sallia. Lain mukaan on sallittua käyttää ulkomaista halpistyövoimaa Euroopasta. Sensijaan vallitsevan lain mukaan ei ole pakko myöntää viisumeja marjanpoimijaorjille, eikä ole pakko sallia romaanikerjäläisiä. Orjista joita pakotetaan prostituutioon ei pahemmin piitata.
Keneltä sitä oikeudenmukaisuutta vaaditte? Keneltä vaadit omanarvontuntoa?

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen Vastaus kommenttiin #23

Oikeudenmukaisuutta voi vaatia ensimmäisenä itseltään ja aina sellaisilta, joilla on valtaa muiden yli - omanarvontunto rakentuu vissiinkin luottamuksessa kasvamalla tai sosiaalistumalla. Oikeudenmukaisessa ympäristössä tuo itsetunto kumuloituu ja yhteisö vahvistuu, ainakin teoriassa. Käytännössä Janten laki on voimakkaampi?!

http://fi.wikipedia.org/wiki/Janten_laki

Työmarkkinoiden pelisääntöjen yhtenäistäminen ja kansallisten tes:ien soveltaminen kaikkiin maassa työsuhteissa oleviin riippumatta kansalaisuudesta on hyvä tavoite, mikä oikoo työmarkkinoita vääristävää palkkakilpailua suosimalla lähituottajia.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Niin, voihan sitä vaatia. Ja keillä on valta yli muiden? Ketkä rahoittavat lobbarit, jotka aivopesevät ns. päättäjät.
Kun yhteiskunnan perustana on lailla määritelty epäoikeudenmukaisuuden periaate, niin turhaa vaatia oikeudenmukaisuutta tai tasa-arvoa, ilman perustan muuttamista.
Oikeudenmukaisella perustalla yhteisö vahvistuu ja todellinen demokratiakin on mahdollista, Näin tapahtuu käytännössäkin. Olen itse sen todennut pienessä mittakaavassa.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Joistain lakipykälien vanhentuneista yksityiskohdista tai porsaanrei´istä huolimatta pidän Suomen lainsäädäntöä periaatetasolla oikeudenmukaisena, käytännössä vain oikeusjärjestelmä suosii edelleen röyhkeimpiä, mutta jokaisella on myös mahdollisuus saada oikeutta.

ja jos tarkoitat laajempaa legitimiteettiä ja vaikuttamista, niin tämmöisessä moniarvoisessa ja entistä pirstaleisemmaksi käyvässä yhteisössä kuin Suomen valtio eturyhmätyöskentely (edustuksellinen demokratia) on käytännössä ainoa toimiva malli.

Pieniin yhteisöihin valikoituu samanhenkiset, harmoninen päätöstenteko luontuu silloin itsestään.

Vasemmistoliitto pyrkii olemaan tällainen oikeudenmukaisuutta lisäävä "roolimalli" eurovaaliohjelmallaan, vaikka ne arvot välillä näyttävätkin hukkuvan kompromisseihin.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Tarkoitan ennen kaikkea lähtökohtaista luokkajakoa, että toiset omistavat tuotantovälineet ja toiset vain työvoimaansa, nykyisin kun orjuus on yleistymässä ei sitäkään, ja lisääntyvä on myös se parialuokka jolle ei anneta tilaisuus osallistua työllään yhteiskunnan ylläpitämiseen.

Moniarvoisuus ei välttämättä pirstaloita yhteiskunta jos perusarvot ovat yhteiset.
Oikeudenmukaisuuden toteuttamiseen ei riitä mitkään "roolimallit"
Roolimallejaa ei tarvita yhteisössä jossa aidot ihmiset kohtaavat.
Pieniin opetusryhmiin tai järjestöihin saattaa valikoitua hyvinkin eriluontoisia ihmisiä, ja päätöksenteko muodostuu helposti jonkun vallanhaluisen sanelupolitiikaksi. Ryhmän jäsenet saattavat myös ruveta kilpailemaan keskenään ja pyrkimään toisten mitätöintiin. Sen estäminen kuuluu aikuikasvattajan ammattitaitoon. Oppimisen kannalta hedelmällisen, toinen toisiaan arvostavan ja kannustavan ilmapiirin luominen on toisinaan helpompaa toisinaan mahdoton tehtävä jos vakiintunut vallanpitäjä vetää koko ryhmän pois kun ei enää toimita hänen nuottien mukaan.
Koskaan se ei tapahdu itsestään.
Oletko ollut päätöksiä tekevässä kokouksessa joka on sujunut ilman puheenjohtajaa?

Mikään vaaliohjelma sinänsä tuskin lisää mitään oikeudenmukaisuutta ja
sen sanominen roolimalliksi edes sitaateissa on käsitesekannushirviö.
Jaaha, tulipa taas luennoitua!

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset