jiihooantikainen wovon man nicht sprechen kann, darüber muss man schweigen

Sini Saarela - idoli ja kansallissankari

Asiaa tuntevien tahojen mukaan Venäjällä huliganismista epäiltyjä ja tällä haavaa tutkintavankeudessa kohta kolmatta kuukautta viruvia Green Peacen aktivisteja, joiden joukossa on huimapäinen suomalainen Sini Saarela, tullaan lopulta ensi vuoden talvella kohtelemaan praktisen armahtavasti - tuomiot langetetaan syytekirjelmän mukaisesti ja vankeusrangaistusten pituuksiksi muodostuu täsmälleen tutkintavankeusaika.

 

http://yle.fi/uutiset/sini_saarela_oikeudessa_tanaan_venajalla/6941480

 

Mielestäni Sini Saarela tvs. aktivistit eivät ole rikollisia, vaan globaaleina ympäristön suojelijoina kansallissankareita ja Nobelin rauhanpalkintokandidaatteja.

 

 

niin

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

9Suosittele

9 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (37 kommenttia)

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Se että ympäristöliikkeelle nyt on syntynyt sankarihahmo ei ole miltään muilta poliitiisilta tai yhteiskunnallisilta liikkeiltä pois! Sankareille on aina tilaa!

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Voi, voi...mitä ovat suojelleet???

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Aika paljon ovat saaneet aikaan, ehkä eniten kuitenkin ympäristötietoisuuden lisäämisessä sekä tuomalla tuotantotekniikoita kyseenalaistavaa tietoa esille.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Leskinen.

Sen näkevät lapsesi aikanaan.

Käyttäjän PetriMkel kuva
Petri Mäkelä

Sinänsähän Venäjä toimii nyt yllättävän loogisesti, sieltä on vapautettu sellaisia henkilöitä, joiden ainoa "rikos" on ollut GB:n ruosteämpärissä mukana oleminen.

Tuomiota on jatkettu laivan miehistöön kuuluvalta ja voisin olettaa että konepäällikkö, päälikkö ja ruorimiehet ainakin jäävät vankeuteen. Perusteena törmäily rannikkovartioston kanssa, jos tahallista -> pitkähkö tuomio.

Lisäksi Saarela ja toinen porauslautalle kiivennyt tulevat saamaan oikean tuomion, koska teko on vakavuudessaan eri luokassa. Toiminta vaaransi koko porauslautan ja sen miehistön.

Käyttäjän JouniM kuva
Jouni Minkkinen

Toiselle sankari on toiselle rikollinen. Sillä ei oikeastaan ole mitään merkitystä mitä me ajattelemme Saarelan & Co touhuista. Ratkaisun tekee Venäjän oikeuslaitos. Nostan hattua Saarelalle siitä mitä teki ja siitä miten tulee luultavasti, ainakin toivon mukaan ottamaan tuomionsa - joko vapauttavan tai tuomitsevan.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Voi voi näitä, jotka rikollista toimintaa puolustelevat ja ovat esittämässä oikein mitaleita. Pitkän uran valtion palveluksessa tehneenä ja lakia ja järjestystä kunnioittavana en voi muuta kuin ihmetellä tätä meininkiä.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Ja eiku eduskuntavaaleihin ja läpi että heilahtaa. Sitä kai tuo ylenpalttinen ennakkohaukkuminen ennakoi.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Vasemmistoliitossa on aina tilaa aktiiveille maailmanparantajille.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Niin vielä sen aikaa kun puolue on olemassa. Rikollisuutta puolustamalla ei voi olla häävit tulevaisuuden näkymät. Usko tai älä, mutta Suurin osa kansasta kunnioittaa lakia ja järjestystä!

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen Vastaus kommenttiin #10

Toivoisin, että suurin osa kansasta haluaa elää puhtaassa ympäristössä ilman Talvivaaran kaivosten kaltaisten myrkkyjärvien aiheuttamaa katastrofin pelkoa. Samoin voidaan olettaa, että Arktisen alueen teknologinen hyödyntäminen jäitetään pitkäksi aikaa ympäristöjärjestöjen esittämien tutkimustulosten vuoksi - herkkää luontoa ei tarvitse parin öljytipan vuoksi uhrata.

Rikollisuuden ja kansalaistottelemattomuuden ero on moraalissa ja eettisyydessä, rikolliselta sellainen vastuullisuus puuttuu.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen Vastaus kommenttiin #11

Jos tuntuu siltä, että tuomiot noista niskuroinneista ja haitan- ja vhanigonteoista ovat olleet väärin, nii kantsii valittaa vääristä tuomioista ja hakea purkua. Minä en ainakaan hyväksyisi kohdalleni tuomiota, jota en olisi ansainnut.

Paavo Kymäläinen

Nyt meni hieman pieleen Antikainen.
Oikein olisi, että Vasemmistoliitossa on aina tilaa takinkääntäjille. Eikös se ole jo nykyisin pääsyvaatimus teillä?

Jouni Hölttä

Vasemmistoliitto oli ennen jotenkin järkevämpi. Nythän siellä pyörii idioottisakki, joka haluaa vittuilla tavalliselle työmiehelle.

Haalariväki ei lämpene näille vasureiden elottaville ajatuksille.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen Vastaus kommenttiin #22

Duunareilla tarkoitetaan palkansaajia, joita on keskimäärin 2,15 miljoonaa ja suurin osa heistä korkeakoulutettuja toimisto- tai muuta siistiä sisätyötä tekeviä. Ympäristön suojelu, yhdenvertaisuus, globaali yhteisyys yms. arvot kiinnostavat myös perinteistä rasvanahkaduunaria kasvavassa määrin, tietoisuus omien valintojen seurauksista kun ei katso koulutustasoa tai ammattirakenteita.

Minusta on pikemminkin teollisuus- tai rakennusmiesten aliarvioimista luulla heidän olevan ensisijaisesti kiinnostuneita omasta palkkapussistaan, Kalpa:n menestyksestä liigassa ja keskikaljan saatavuudesta sinänsä abstraktin arvomaailman kehittämisen sijaan.

Käyttäjän demoni kuva
Liisa Polameri

Ottamatta kantaa aktivistien "hyvyyteen tai pahuuteen", niin pääasia mielestäni on, että luonnonsuojelu ja luonto - joka on meidän ainoa, elämän olemassa olon edellytys ja jonka erkkikin ymmärtää - on noussut aiempaa enemmän keskusteluihin.

Luonnon suojelu kuuluu meille jokaiselle.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Samaa mieltä, mutta lakia emme voi ottaa omiin käsiimme. Ei edes Saarela.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Voitko yhtään vihjata, keitä "asiaa tuntevat tahot" ovat?

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Lähinnä tarkoitin venäläisen lainkäytön tuntijoita, itseni ohella.

Sellainen tuntuma tästä on olemassa, että tuomioista tulee muodolliset ja korkeintaan tutkintavankeuden pituiset maastakarkoitusten lisäksi.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Teko oli rikollinen (taas), mutta tarkoitus hyvä.

Antti Jokinen

Kylläpäs on joillakin rima alhaalla idolien ja sankarien suhteen.

Käyttäjän SariKarlstrm kuva
Sari Karlström

Vaikka Greenpeacea terrorijärjestönä ja metodejansa epäilyttävinä pidänkin, olisi Sini Saarela jo vapautettava. Kyllä tämä kolmen kuukauden tutkintavankeus kaiken järjen mukaan on ollut tarpeeksi pitkä "tuomio" tekoonsa nähden.

keke keskinen

Tästä Saarela "Casesta" on nyt se hyöty, että ensikerralla kun nämä kettutytöt menevät esim Venäjälle hillumaan, niin miettivät ehkä toisenkin kerran onko se järkevää.
Ehkä tämä koko episodi saa nämä rikolliset toiminnat jopa loppumaan, mikä olisi tietysti vain hyväksi kaikille, jopa sille Saarelan "suojelemalle" luonnolle.

Pitää muistaa, että Saarela näillä rikollisilla toiminnoillaa, ei ole saanut mitään tehtyä luonnon hyväksi, ainostaan lisää aiheuttanut täysin turhaa kuormitusta luonnolle.
Itse kutsuisin tämäntyyppistä ajattelematonta käyttäytymistä lapselliseksi, koska ei se ole mitään muuta.
Ehkä Sini vielä kasvaa aikuiseksi, Blogistilta loppuu vuodet ennen kun hän kerkiää sen tekemään.

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo

Sini Saarela sai erittäin paljon aikaiseksi teollaan. Hän kohdisti huomion ongelmaan, jota hyvin harva edes tunsi aiemmin. Nykyään jopa perussuomalaiset kansanedustajat mainostavat Sini Saarelaa blogeissaan. Sellaista huomiota Greenpeace ja arktisen alueen suojelu ei ole aiemmin saavuttanut.

keke keskinen

Niin ja tästä oli siis luonnolle mitä hyötyä? Luonto ei itsessään tee yhtään mitään huomiolla ja tässäkin tapauksessa kulutettiin vain luontoa, eli Sini jäi nyt Miinukselle.
Harmillista, Sinin olisi pitänyt tämän episodin sijaan tehdä jotain hyödyllistä.
Tai no siis olihan tästä luonnolle jotain hyötyä, eli juuri se että ehkä tämän tyyppinen(Sinin tekemät teot) luonnon resurssien turha tuhlaaminen turhaan vähenee.

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo Vastaus kommenttiin #30

Luonnolle on valtavasti hyötyä siitä, että arktisen alueen ympäristöongelmia ehkäistään. Huomion saaminen on ensimmäinen askel. Olisiko luonnolle parempi antaa luontoa tuhoaville vapaat kädet? Miten Sini olisi voinut vaihtoehtoisesti vaikuttaa enemmän?

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Tämä plokin logiikalla lienevät Somalian merirosvotkin aktivisteja, jotka vain osoittavat mieltään milloin millekin laivalle kaappaamalla sen.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Melko lähellä ollaan ideaa, jos ajatellaan somalimerirosvojen "ottavan takaisin" merialueiltaan ryöstökalastettua omaisuutta - sinänsä merirosvous on rosvoutta ja siten rikollista ja yksiselitteisesti tuomittavaa. GP:n aktivisteilla ei ole tavoitteena särkeä omaisuutta tai varastaa sitä omaan käyttöön, vaan osoittaa konkreettisin teoin luonnonsuojelullisesti epätarkoituksenmukaisia tai ympäristölle haitallisia taloudellisessa tarkoituksessa toteutettuja luonnonvarojen hyödyntämismenetelmiä kaikkine puutteineen ja tässä nimenomaisessa tapauksessa tuoda julki myös valtapoliittisia kytköksiä kansainvälisillä merialueilla tapahtuvan öljynporauksen tiimoilta.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

IL:n uutisoinnista voisi tulla siihen käsitykseen että Sini Saarelaa odottaisi tutkintavankeuden jatko kolmella kuukaudella.

http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2013111917738043_...

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Juuri sopivasti olympiakisojen aikoihin jatkuu tutkintavankeus...

Veikko Korhonen

Kaikki terroristijärjestot tarvitsevat miinanpolkijoita ja itsensäräjäyttäjiä aatteensa puolesta uhrautumaan. Ihmisiä on yllättävän helppo aivopestä.

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

Toivon totisesti Sini Saarelan vapauttamista. Hän, kuten muutkin Greenpeacelaiset ovat sankareita Venäjälläkin. Myös siellä toimii ympäristöjärjestöjä, joita kylläkin Putinin "***llishallinto pitää ulkomaisina järjestöinä.

Venäjällä on suuri "maanalainen" Putinin vastainen oppositio. Suomessa paradoksaalisesti toimii vahva Perussuomalainen Putinin kannattajapuolue.

Ihmettelen millä Venäjän tutkija Arto Luukkanen on saatu höynäytettyä persujen riveihin. No, hän ei vastaa edes päätoimittaja Markku Huuskon kysymykseen puoluevalintamotiiveista.

"Markku Huusko
19.11.2013 14:27
Liputat Arto profiilissa puolueesi, mitä en ole aiemmin havainnut. Oletko lähdössä toden teolla mukaan politiikkaan ja pyrkimässä kenties ehdolle 2014 tai 2015?"

http://artoluukkanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1543...

Eiköhän Luukkanenkin seuraa Putinin, Venäjän lainsäädäntöä persutyyliin, ja vaadi/nauttii jos Sini Saarela tuomitaan mahdollisimman kovaan rangaistukseen.

Sini Saarela on ehdottomasti koko maailmankin silmissä sankari. Sitten on tuo vajaa viidennes, joiden maailmankuva on vääristynyt, kuten olemme kotimaassakin tästä pienestä alle viidenneksen porukasta huomanneet.

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo

Pitäisiköhän perussuomalaisten alkaa puhumaan populismin sijaan putinismista kun useimmat tavoitteet eivät tunnu olevan kansan enemmistön suosiossa mutta muistuttavat kovasti naapurimaan suuren johtajan linjauksia?

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Veikkaan, ettei Sini siirry aktivistista poliitikoksi vielä pariin vaalikauteen. On hankala yhdistää kansanedustajalta odotettu asiallinen käytös kiipeilyyn ja muuhun näkyvään aktivismiin.

Jotenkin käy sääliksi näitä kommentoivia persukoita. Myötähäpeä on varmaan väärä termi, mutta jotain sinne päin. Sinissä on vaan niin paljon enemmän munaa.

Käyttäjän jooel kuva
Jooel Jaakkola

Vapautettiin takuita vastaan, hienoa! Mut tarkoittaakohan tuo käytännössä, että joutuu odottamaan oikeudenkäyntiä Venäjällä?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset