jiihooantikainen wovon man nicht sprechen kann, darüber muss man schweigen

Offensiivisuus miesaktivismissa

Offensiivisuus tarkoittaa  poissulkevaa yksioikoista näkökulmaa, mihin liittyy aktiivinen dominanssihakuisuus ja aggressio - eturyhmätyöskentelyssä tämä ilmenee tilan ottamisena, neuvottelukysymysten yksinkertaistamisena ja niihin liittyvien omien vaateiden korostamisena sekä  nykyaikana myös mediassa tapahtuvana asiayhteyksien polarisoimisena populistisessa sävyssä.

Esimerkiksi politiikassa offensiivinen menetelmä ilmenee useinkin paitsi poliittisten vastustajien mitätöimisenä, niin ennen kaikkea oman agendan tuomisena julkisuuteen korostetussa uhripositiossa - edustetun ryhmän vaatimukset esitetään oikeutetumpina, mitä ne todellisuudessa ovat tekemällä tarkoitushakuisia vertailuja haettuihin verrokkiryhmiin (mm. maahanmuuttajien toimeentulotukien määriä verrataan kansatasuomalaisten saamiin sosiaalisiin tukiin). Näin luodaan illuusio syrjinnästä ja eriarvoisesta kohtelusta ja samalla oma poliittinen agenda saa oikeutuksensa.

Vastaavasti tasa-arvopolitiikassa on nähtävissä selkeää polarisaatiokehitystä. Pohjois-Amerikasta kopioituneen miesaktivismin offensiivissä aktivistit perustelevat useinkin miesten sukupuolierityisesti kokemaa syrjintää ja eri elämänaloilla esiintyviä epäkohtia seurauksiksi valtiofeminismistä, naisten haltuunsa kaappaamilla hyvinvointisektoreilla tai jopa naisten seksuaalisella vallalla.

Mieheyden ja maskuliinisuuden muuttumista ei kuitenkaan voine politisoida samalla tavoin, mitä menneinä vuosikymmeninä on tapahtunut feministisessä liikkeessä naiseudelle - historiattomuudessaan tällainen miesaktivismi, joka läpinäkyvästi nojaa revanssihenkeen, ei kykene toimimaan täysiarvoisena, kestävänä, maskuliinisuuden muuttumisen katalysaattorina, vaan mieheyden muutoksen perusta on rakennettava edelleen tunnistamalla patriarkaalisuuden miestä syrjivät elementit (vrt. asevelvollisuus ja siihen liittyvä "pro patria"-fraasi). 

 

päättymätön projekti

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (15 kommenttia)

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Olipa hieno määrittely offensiivisuudesta.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Vedin tuon määritelmän pipostani...

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #9
Käyttäjän paulisumanen kuva
Pauli Sumanen

Sanot: "Mieheyden muutoksen perusta on rakennettava edelleen tunnistamalla patriarkaalisuuden miestä syrjivät elementit."

Olenko offensiivinen kun lisään tuhon lauseeseen kaksi sanaa: ".. matriarkaalisuuden ja .. ?

"Mieheyden muutoksen perusta on rakennettava edelleen tunnistamalla matriarkaalisuuden ja patriarkaalisuuden miestä syrjivät elementit." (Tieteessä samanarvoiset asiat esitetään aakkosjärjestyksessä.)

Vai väitätkö etteivät matrianarkistit syrji miehiä?

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Väitän, jollei muuta todisteta.

Käyttäjän paulisumanen kuva
Pauli Sumanen

Lukaisin tuon feministi-Julkusen kirjoituksen.

Hänen peräänkuuluttamansa palkkatasa-arvo on toteutunut niin, että naiset saavat jo enemmän palkkaa kun lasketaan elinikäinen tuntipalkka tehtyä normaalia työtuntia kohden. Naiset saisivat samat kuukausiansiot kuin miehet, jos tekisivät yhtä paljon töitä. Julkunen ei esittänyt naisten työtuntien nostoa miesten tasolle eikä miesten työtuntien laskua naisten tasolle, joten häneltä on yksi ongelma ymmärtämättä. Sama ansiotaso saavutetaan miehillä ja naisilla, jos tehdään yhtä paljon töitä. Ansio ei ole sama kuin palkka, voi kunpa sen edes yksi feministi ymmärtäisi!

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Palkansaajan ansio koostuu palkasta ja henkilökohtaiseen tai olosuhteisiin perustuvista palkanlisistä eli palkansaajan ansio on hänen palkkaansa.

Verotuksessa ansio käsitetään laajemmin, kaikki veronalainen tulo paitsi pääomatulot ovat ansiotuloa, jolloin mukana on mm. yritystoiminnasta saatava liikevoitto, päivärahat jne...

Ja miesten ja naisten välinen palkkaero määritellään Suomessa (kokoaikaisten) palkansaajien säännöllisen työajan keskikuukausiansioiden suhteellisena erona, jolloin työaikaero ei ole määräävin taustamuuttuja. Tilastokeskukselle tällainen laskenta on rutinoitunutta, sillä ansiotasoindeksi julkaistaan neljännesvuosittain ja Tilastokeskus kerää palkka- ja työaikatietoja keskitetysti kuukausittain - palkkasummakuvaajien muutokset auttavat hahmottamaan palkansaajien ostovoiman kehitystä ja niistä on apua työmarkkinajärjestöille ansiokehityksen arvioinnissa, muiden muassa.

Edellisessä, pitkän kommenttiketjun keränneessä blogikirjoituksessani tuli esille ja varsin selkeästi, että Suomessa naisvaltaiset ammattialat ovat yleisesti matalampi palkkaisia kuin miesvaltaiset ammattialat, josta seuraa loogisesti se, etteivät naisvaltaisilla aloilla työskentelevät pääse miesvaltaisten ammattialojen ansiotasoille tekemällä samaa työtuntimäärää...

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Osa naisista ihmettelee nykyisin, että eikö se ole kuin prostituutiota, kun ottaa rahaa seksikumppaniltaan, vaikka tämä onkin aviomies? Miksi seksikumppanin pitäisi antaa rahaa toiselle ihmiselle?

Siksi tarvitaan näitä julkusia ja muita feministejä, jotka perustelevat: "On oikein, että miehet antavat rahaa naisille, sillä naisia syrjitään ja heillä on sen vuoksi pienimpi palkka. Seksikumppanina olevan miehen velvollisuus on korvata henkilökohtaisesti naisille se vääryys, että naiset saavat vähemmän palkkaa. Siksi naisten on perusteltua ottaa rahaa vastaan seksikumppaniltaan".

Tällaisten väitteiden esittämistä voidaan nimittää myös paritukseksi. Feministit ovatkin suurimpia parittajia ja pyörittävät seksibisnestä, jossa parisuhteissa olevat miehet velvoitetaan maksamaan rahaa seksikumppaneilleen.

Jaakko Häkkinen

"Näin luodaan illuusio syrjinnästä ja eriarvoisesta kohtelusta ja samalla oma poliittinen agenda saa oikeutuksensa."

Illuusio? Todellisia epäkohtiako ei voi olla näiden rinnastusten takana?

Käyttäjän SaaraHuttunen kuva
Saara Huttunen

On kyllä helppo nähdä tuon kuvauksen perusteella ketkä näitä offensiivisia miesaktivisteja ovat.

Käyttäjän HeikkiAalto kuva
Heikki Aalto

Olen tullut siihen tulokseen, että kirjoittaja on valefeministi ja ylläpitää retorisia illuusioita saadakseen oman kakkunsa naisten seksuaalisella vallalla rajatusta piirakasta. Vaihtoehtoisena diagnoosina yliannostus luokkateoriaa ja todellisuudentajun hämärtyminen.

Käyttäjän SaaraHuttunen kuva
Saara Huttunen

Ja tässä nähdään offensiivisten miesasiamiesten vastaus kaikkeen: naisten seksuaalinen valta, ja tarkemmin että kuka saa ja kenelle annetaan.

Onneksi kaikki eivät ole yhtä rajoittuneita ajattelussa.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Reaalisin selitys on se ilmeisin, olen mitä kirjoitan.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset