jiihooantikainen wovon man nicht sprechen kann, darüber muss man schweigen

Performatiivisesti tuotettu rauha

Performatiivisuus liittyy kiinteästi representationalismiin, epäsuoraan todellisuuden havainnointiin. Sosiaalisessa kontekstissa tämä tarkoittaa sitä, että toisista ihmisistä tehdyt havainnot tapahtuvat ensisijaisesti omassa mielessä ilmentyvien mielikuvien kautta, ja siten vastaavasti käsitteellisenä ihmisenä oleminen ilmentyy muille performatiivisuuden välityksellä - sosiaalisena konstruktiona ja esittäen siis.

Oman mielen sisäiset mallit ihmisyydestä rakentuvat toisteisina kokemuksina sosiaalisissa kohtaannoissa ja näiden reflektoituneina muunnoksina, variansseista ja anomalioista on tässä mallioppimistapahtumassa suuri hyöty, koska ne lisäävät sekä toleranssia että divergenssiä :)

 

Mitä tästä opimme?

 

No, ainakin sen verran, että puheenvuoron tämän päiväisissä kommenteissa esille noussutta rauhan edistämistä voi ainakin kokeeksi yrittää harjoittaa performatiivisin vaikuttamiskeinoin.

 

 

Si vis pacem para pacem 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (22 kommenttia)

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Böndepaukku snobbailee sivistyssainoilla. Snaijaakohan gubbe itsekään mitä bamlaa?

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Todellisuudesta muodostamieni mielikuvien välityksellä "snaijaan", kuten jokainen lukion lyhyen filosofian oppimäärän hallitseva :)

Mitä mieltä rauhanliikkeestä ja sen mahdollisuutta edistää kansainvälistä rauhantilaa?

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Sitä paitsi maalainen on landepaukku.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Minäkin olen sentään jotain filosofia suorittanut, mutta siinä pärjäs ihan suomeksikin,kun oli vielä approbaturin aikoihin. Ongelmia tuotti hiukan Leibnizin käsite monadi, jota lempparifilosofiaan proffa tenttasi suullisessa.
Hän perusteli miksi oli armoittanut kirjallisen tenttivastaukseni:
"Et sinä kyllä paljonkaan tiennyt, mutta sen mitä olit kirjoittanut piti paikkaansa. En hylännyt, koska et ollut keksinyt omia sepustuksia."
Ne sanat olen kätkenyt sydämeeni.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen Vastaus kommenttiin #7

Metafysiikka on hieman uskonnon oloista ja siksi itselleni vierasta, tietoisuuden ja todellisuuden käsitteellistymisen ymmärrän "käytännöllisemmin", kokemuksen kautta - aika vähillä tiedoilla siis mennään eteenpäin...

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #9

Ei muakaan metafysiikka ole innostanut. Tietoteoriaan sen sijaan olen ihan omasta kiinnostuksesta aika pitkälle perehtynyt aikoinani.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Mikä se divergenssi sitten on ? Se jäi vielä selittämättä.
Näytä pikkasen paremmin mitä keinoja rauhan puolesta vois performoida.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Ihan vain kirjoitin lyhyen johdatuksen todellisuuden havainnoinnista ja johdattelin siitä rauhanliikkeen ideaan - jos haluat rauhaa, tee rauhaa.

Divergenssi on jotakuinkin ideointia tai uuden ajatuksen muotoutumista....

Rauhan puolesta voi ainakin järjestötyössä tehdä paljonkin, kampanjoida ja kannustaa. Periaatteessa ja konkreettisesti pidän itsepintaisesti myös pakolaisten vastaanottoa rauhan edistämisenä.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Näinhän se on, yritin tänään sitä Lavikaistakin innostaa mukaan generoimaan tai divergoimaan keinoja rauhan puolesta.
Minulla on vanha valokuva jossa marssin kylttiä kantaen Vietnamin sotaa vastaan. Kuten monet muut samaan aikaan ympäri maailmaa.
Yhdessä mahdamme enemmän!

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen Vastaus kommenttiin #8

Sekin sota saatiin rauhanliikkeen ansiosta päättymään, ainakin periaatteessa :)

YK ja sen julistukset sekä valtioiden sitoutuminen niitä kunnioittavaan lainsäädäntöön ovat kaiketi tärkeintä rauhantyötä, vaikka YK:ta syytetäänkin tehottomaksi ja jopa korruptoituneeksi organisaatioksi.

Täysin selvää on kuitenkin, että pienissä ympyröissä eli kotimaan poliittisilla areenoilla valtakunnan tasolta alaspäin vastakkainasettelu yms. nahistelu ylläpitää "reviiriä puolustavaa" sodalle myönteistä ilmapiiriä. Samaten rasismi yms. syrjintä lietsoo rauhan häirintään.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #10

Niin siinä oli yhdessä stallarit ja revarit ja demarit ja hipit ja maolaiset ja monet muut.
Nyt joillekin riittää mielipiteni mitätöimiseen nimittää "kukkahatuksi" niin kuin joku äsken.
Kato säkin Seppo Lavikaisen pakolaisblogia, tulee vähän orpo olo niitten seuras.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen Vastaus kommenttiin #12

Raha näyttäisi olevan päällimmäinen huolenaihe siellä, tai sen kuviteltu puute. Pakolaisten hyvinvoinnista huolehtimisen näkeminen humaanina investontina tulevaisuuteen pohjustaa rauhaa kriisialueille, ja Suomen osuus humanitaarisesta avustamisesta jää edelleen tavotteista taloudellisestikin, vaikka muutamalla sadalla henkilöllä pakolaiskiintiötä korotetaankin.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #13

Siihenhan ne aina vetoo.
Tulee vaan jotenkin ilkeä olo kun yrittä jotain sanoa ja sitten on monta kuin rakkikoirat kimpussa haukkumassa.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen Vastaus kommenttiin #14

Ehkä kannattaa välillä kirjoittaa omaan blogiin aihepiiristä, niin saa kirjoitus- ja kommentointirauhan - ja mielenrauhan. Tiukempi moderaatio on alkanut toisaalta purra, pseudonyymien häly on verraten vähäsitä.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #16

Ei mulla ole väliä onks nimi oikee vai ei.
En minä kirjoita mitään pakolaisjuttuja.
Mähän tahallan meen mukaan noihin keskusteluihin vähän hämmentään, tietäen saavani vihat niskoille. En mä mitään mielenrauhaa kaipaa.
Mut se on hieno tunne kun jokin etenee jossain keskustelussa. Oletko huomannut? kun 1 ja 1 on enemmän kuin 2.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen Vastaus kommenttiin #17

Kokemusta rikkaampi tosiaan on aina sananvaihdon jälkeen.

Minä en juurikaan aiheuta tahallista närkästystä omilla kommenteilla, niin sitten on helpompi säväyttää tilaisuuden tullen.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #18

En minäkään yritä tahallani närkästyttä, mutta tietää, että määrätyissä porukoissa sen tekee jos sanoo mielipiteensä. Ja musta pitääkin joitakin kliseitä oikaista. Mutta meillä onkin eri agenda.
Väitätkö että tää alustus ei ollut tahallista närkästyttämistä, vaikka olikin aika taitavasti laadittu provokaatio tai vitsi? johon muotoilit sanomasi.
Suomi on muuten mainio kieli jolla voidaan melko kattavasti kuvata ihmisen toimintaa ja ajattelua. Jokaiselle käyttämällesi lainasanalle löytyy hyvä ja täsmällinen suomenkielinen vastine.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen Vastaus kommenttiin #19

Itse asiassa, nuo sivistyssanat antavat täsmällisemmän sisällön kirjoitukselleni, kuin suomen kieliset vastineensa - semantiikka vaan menee niin, että sivistyssanat ymmärretään "sanakirjamaisen" yksiselitteisesti ja äidinkielinen teksti luetaan aina vapaamuotoisemman tulkitusti.

Korruptio -sana ymmärretään aina moraalittomaksi eduntavoitteluksi lahjonnan avulla - vastaavasti suomen kielisen lahjonta -sanan voi ymmärtää monessa eri sävyssä.

Toki olisin voinut tuo ap:n kirjoittaa äidinkielisenä versionakin, kuten että "ihminen uusintaa todellisuuskäsitystään ympäristöstään mielikuviensa varassa peilaamalla havaintojaan kokemuksiensa myötä karttuneisiin muistijälkiin. näiden samojen mielikuvien varassa hän myös ilmentää itseään muille ikään kuin näyttelijä suorittaessaan rooliaan, joten voidaan tehdä oletus siitä, että yhteisöllinen vuorovaikutus on melko sisäistettyä näyttelemistä - elämän mittaista performanssia siis:).

niin?"

Rauhanjärjestötoiminta on jäänyt vähälle huomiolle ja mm. kansainvälisten finassimarkkinoiden jalkoihin tavallaan. Kaikkia ja etenkin mediaa kiinnostaa lähinnä talousasiat ja -kasvun odotus tai sitten menestys jossain urheilukilpailuissa tvs. suorituskeskeisyys. Sama toistuu täällä blogistaniassakin, moraalisten kestävien arvojen puntarointia on harvakseltaan luettavana ja kommentoitavana...

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #20

Rauhan puolustus on jäänyt vähälle, sen olen minäkin huomannut, siksi otinkin sen esille Lavikaisen blogissa jälleen kerran.
Osittain saatat olla oikeassa terminologian suhteen, mutta et voi olettaa, että monikaan ymmärtäisi litaniasi. Vaikea se on suomennoksenakin hahmottaa.
"Peilaamisen" kanssa pitää nyt olla tarkkana kun on tää kiistanalainen peilisoluteoria. Siinä kohden saattaisin käyttää "reflektio"
Olen aina vihannut "rooli" ja "vuorovaikutus", jälkimmäisestä tulee mieleen pingispeli. Tässä käytit roolia oikeassa merkityksessä, hyvä!
Tästä aiheesta riittäisi varmaan keskusteltavaa vaikka miten pitkään.
Parasta jättää myöhempään.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #20

Kts.
http://tainaj.vapaavuoro.uusisuomi.fi/kulttuuri/15...

Mull oli kommentti jossain niille pers. että ainakin paimentolaisten jälkeläinen osaa sytyttää nuotion.
Näin kipinät lentävät.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Peruskoulun uudistuviin opetusperusteiden arvoperustaan kuulunee rauhankasvatus?

http://www.rauhanliitto.fi/rauhankoulu

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset