jiihooantikainen wovon man nicht sprechen kann, darüber muss man schweigen

Homosensaatio

Samaa sukupuolta olevien vanhempien lapset pärjäävät yhtä hyvin tai jopa paremmin suhteessa väestön muissa perhemuodoissa eläviin lapsiin useilla keskeisillä terveyden indikaattoreilla - näin arvioi maailman laajimman aiheesta tehdyn tutkimuksen tuloksia tohtori Simon Crouch Melbournen ylioopistolta.

 

http://www.dailymail.co.uk/health/article-2336889/Gay-parents-healthier-children-better-self-esteem.html

 

Samaa sukupuolta olevien vanhempien perheissä kiintymysside ja  lasten yleinen terveydentila olivat tutkimuksen mukaan merkittävästi parempia kuin tutkimukseen osallistuneissa vertailuperheissä. Muilla terveyttä ja hyvinvoitia kuvaavilla alueilla samaa sukupuolta olevien vanhempien lasten tulokset vastasivat yleisiä arvoja.

 

Samaa sukupuolta muodostaman pariskunnan yhteisadoption (ulkoinen adoptio)  ja perheen sisäisen adoption vaikutuksista lasten terveyteen ja hyvinvointiin on viimeisten vuosien aikana tutkittu oikein urakalla - ja kaikkien tutkimusten tulokset viittaavat samaan suuntaan, vanhempien seksuaaliorientaatio ei vaikuta lasten terveyteen tai yleiseen hyvinvointiin heikentävästi. Ympäristön asettama normipaineet ja mahdollinen koulukiusaaminen yms. negatiivinen taustahäly ovat yleisimpiä häiriötekijöitä, mutta niidenkin vaikutusta voi eliminoida asiallisella keskustelulla, informoimalla ja vertaistuetulla emansipoistumalla.

Kulttuurinen stigma

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän SaaraHuttunen kuva
Saara Huttunen

Uskoisin syynä tähän olevan se, että samaa sukupuolta olevat parit joutuvat joka tapauksessa näkemään kovan vaivan lapsen saadakseen on se sitten adoptio, vuokrakohtu, keinohedelmöitys jne. Isoon operaation ryhtyminen vaatii todellista motivaatiota vanhemmuuteen. Heteroparien on helppo tulla raskaaksi vaikka vahingossa. Ja kun edelleen vallitsee jossain piireissä aika tuomitseva suhtautuminen aborttiin...

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Perheen sisäisen kiintymystunteen osalta tuo selitys on mallikas, ja huolenpito heijastuu tietenkin lapsen yleiseen terveytilaankin sitten positiivisesti.

Ympäristön "häly" ja normittava psyykkinen kuormitus ovat lasten hyvinvoinnille homoperheissä riskitekijöitä, ilman muuta.

Käyttäjän mattihytola kuva
Matti Hytölä

Onko ihan oikeasti olemassa samaa sukupuolta olevien vanhempien lapsia?

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

On, vanhemmuus on biologinen, sosiaalinen tai juridinen huoltajuutta ilmaiseva status ja siten lapsetkin voivat olla yhteisiä, vaikka sukusolujen tuotanto vanhemmilla olisikin samanmuotoista :)

Ja sitten vielä tämä :

http://www.hs.fi/tiede/a1379664447388

Ja esimerkiksi toinen vanhemmista saattaa päätyä sukupuolenkorjausleikkaukseen...

Uusperheissä ja etenkin sateenkaariperheissä nämä kaikki saattavat samaan aikaan tai vain ajoittain/rajoitetusti koskea jotakin vanhemmista.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset