jiihooantikainen wovon man nicht sprechen kann, darüber muss man schweigen

Voiko poika ollenkaan mennä päiväkotiin?

Kysymys on nyt ajankohtaisempi kuin koskaan, sillä hallitus on rakenneuudistusvimmassaan rajoittamassa subjektiivista päivähoito-oikeutta.

Mitä ei tietenkään tule hyväksyä, sillä päivähoito-oikeuden rajoittaminen uhkaa heikentää sukupuolten välisen tasa-arvon edistymistä ja työllisyyttä Suomessa sekä vaarantaa lapsen oikeuden varhaiskasvatukseen.

 

http://www.naisunioni.fi/uutiset.php?aid=116051&k=13975

 

"

Jos päivähoito-oikeus muuttuu osittain tai kokonaan harkinnanvaraiseksi, mahdollisuudet työnhakuun, työn vastaanottamiseen ja uudelleenkouluttautumiseen vähenevät selvästi. Tämä on hyvin ristiriitaista tilanteessa, jossa Suomen hallituksen julkilausuttuna tavoitteena on nostaa työllisyyttä ja ajatuksena on myös lisätä pienten lasten äitien osallistumista työelämään.

Kattava ja toimiva päivähoitojärjestelmä edistää lasten hyvinvointia ja on ehdoton edellytys sille, että naisilla ja miehillä on tasavertaiset mahdollisuudet osallistua työelämään. Subjektiivisen päivähoito-oikeuden rajaaminen johtaa helposti siihen, että kunnallisen päivähoitojärjestelmän resursseja kiristetään entisestään, päivähoidon laatu kärsii ja hoitopaikkojen määrä vähenee.

"

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (11 kommenttia)

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Höpö höpö. Jos päivähoidolla olisi jotain merkitystä ihmisten työllistymiselle, niin silloinhan meillä olisi päiväkoteja vuorotöitä tekeville ihmisille.

Esimerkiksi meillä olisi päiväkoteja, jotka ovat auki iltaisin, jolloin vanhemmat pääsisivät esimerkiksi töihin baariin myymään viinaa.

Tai vanhempi voisi mennä paperitehtaalle töihinin kolmivuorotöihin.

Eihän tällaisiakaan ole järjtetty, koska naiset eivät halua mennö töihin päiväkotiin, jos se ei ole säännöllistä päivätyötä.

Käyttäjän kallexvirtanen kuva
Kalle Virtanen

Onhan noita kolmivuoropäiväkoteja ja tottakai ne parantavat suomalaisten työllisyyttä. Lasten hoito ja töiden teko yhtä aikaa on todella vaikeaa, tosin olen yrittäjänä joutunut sitäkin tekemään.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Hyvä otsikko! Sopii Puheenvuoroon. Kun subjektiivinen päivähoito-oikeus katoaa toivottavasti se jää silloin kun lapsen on sosiaalisista syistä syytä päästä päivähoitoon. Muutos tullee aiheuttamaan että alalle tulee yksityisiä yrittäjiä jotka tarjoavat palvelujaan niille joilla on rahaa tai puistotätityyppisiä yksityisyrittäjiä.

Antti Jokinen

En tiedä, onko ihmiset jotenkin avuttomia vai tehdäänkö tahallaan ongelmia. Keskustelimme tästä päivähoitoasiasta muutama päivä sitten toisten lapsiperheiden kanssa. Ja kellään ei ollut mitään ongelmia ikinä ollut päivähoidon saamisen kanssa. Kaikki olivat ns. työssäkäyviä vanhempia. On olemassa isovanhemmat, muut sukulaiset, perhepäivähoitopaikat, au pairit, kirkon päiväkerhot ja paljon paljon muuta.

Pirkko Lehto

Olen sen ikäinen, että minun vanhimmat lapseni olivat päivähoitoiässä "vanhan" lain aikaan. Eli päivähoitoon sai lapsen vain, jos oli molemmilla työpaikka ja oli työvuoro. Tästä seurasi se, että kunnallinen "valvoja" seurasi listasta lapsen päivähoitoaikoja. Työajakseni olin ilmoittanut klo 8-17, mutta ollessani palveluammatissa, siitä seurasi mm. se, että puhelun/asiakkaan saapuessa juuri klo 17, pääsin itsekin lähtemään vasta palvelutilanteen päätyttyä. Tästä seurasi, että "ylitin" seurantarajan ja perhepäivähoidonohjaajan (=valvoja) ilmaantui odottamaan minua hoitopaikkaan tarkistaakseen, etten tule sinne kauppakassien kera hakemaan lasta hoidosta ja olisin siis käyttänyt hoitopaikkaa väärin "vapaa-ajallani" tapahtuneeseen kaupassakäyntiin.

Samoin tuottivat satunnaiset ylitöiden tekemiset vaikeuksia: niistä seurasi myös valvojan kuulustelu ja todisteeksi jouduin pyytämään työnantajaltani lausunnon ko. ylitöistä. Tällöin myös edellytettiin, että hoitopaikan sulkeutuessa hoitajien loman vuoksi, olisi meidän pitänyt viedä lapset hoitoon toiselle puolen Suomea isovanhemmille ja jouduin myös tästäkin kirjallisen selvityksen laatimaan, että saimme hoitopaikan järjestymään.

Tämmöistä se päivähoito oli Länsirannikolla 1970-luvun lopussa.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Olipa hirveää. Minulla on kokemuksia Ruotsista 70-luvulta jossa melko ok ja Suomesta 80-luvulta mikä oli kivaa ja joustavaa.

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Ruotsissa. Ilmankos olet kova pakkoruotsin kannattaja.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #13

Ai mä kova kannattaja. Must se on monimutkainen kysymys. Ruotsinsuomalaisia paluumuuttajia se ei kiinnosta erityisesti paitsi että voi olla aika hyvä ja monipuolinen suhde ruotsin kieleen.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Juuri noin sen pitäisi mennä nykyäänkin!

Susanna Kinnunen

Jotenkin sitä lapsen hakua on valvottava, mutta menee se helposti ylikin

Jos äippä on vaikeuksissa tai jopa tyystin kelvoton niin yhteiskunnan ja lapsen kannalta on parempi, että päivähoito joustaa kuin että lapsi viskataan äidille.

Kotihoidon tuki on musta kyseenalainen sikäli, että hyvätuloisilla se ei korvaa ansionmenetystä ja vähätuloisilla siitä saattaa tulla toimeentulon väline. Silti arvostan sitä. Suomessa ei tehdä tarpeeksi lapsia, koska lapsia ei arvosteta. Siitä tulee vielä ongelma.

Ellei tullut jo.

ulf fallenius

Se joka tarvii ylimääräistä hoitoa maksaa oikean hinnan siitä, niinkuin subjektiivisestä päivähoidosta

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset