jiihooantikainen wovon man nicht sprechen kann, darüber muss man schweigen

Ominaispiirteet - kansalliset ja geneettiset

Mikä on suomalaisille ominaista käyttäytymistä?

 

No, ainakin alkoholin humalahakuinen juominen ja aggressiivinen mökeltäminen. Tarkoissa tieteellisissä tutkimuksissa on nimittäin havaittu suomalaisten erottuvan pahakseen muista kansoista, sillä suomalaisilla on impulsiiviseen käyttäytymiseen altistava geenin osa, jota ei löydy mistään muusta kansasta. Geenin osa havaittiin joka viidennellä 100 000 tutkitusta suomalaisesta.

Alkuperäinen tiedeuutinen tietää kertoa seuraavaa:

 

"

In a new study released in the journal Nature, a multinational research team examined the genes of 96 violent criminal offenders in Finland with behavioral disorders and compared it with DNA from a control group of 96 people in the country who had no such psychiatric diagnoses.

Scientists found that the criminal offenders were three times more likely to have a genetic mutation, known as the HTR2B Q20* mutation than the control group.

The offenders had been diagnosed with antisocial personality disorder, borderline personality disorder or intermittent explosive disorder, all conditions with symptoms of impulsive aggression.

..

Researchers specifically conducted the study in Finland because of its unique population and medical genetics. Goldman said modern Finns descend from a relatively small number of original settlers, which increased the chance of finding specific genes that influence impulsive behavior.

"Finns have the same degree of genetic diversity as people from other cultures, but their genetic disease diversity is reduced," said Goldman. "Genetic heterogeneity tends to be reduced in Finland because of its unique population, which was founded by two major waves of migration."

 

Alcohol and Impulsive Behavior

"There were two triggers in people with the genetic mutation: the male sex and alcohol," continued Goldman. "Everyone who carried this gene and committed a violent crime was intoxicated, and this is an important interactive factor to note."

"

niin?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (44 kommenttia)

Vesa Järvinen

No niinpä niin?

Hetken jo mietin, mikä pointti tässä jutussa on, sitten lukaisin:

"There were two triggers in people with the genetic mutation: the male sex and alcohol"

Ahaa! "The male sex." Miehen syyllistämiskampanja jatkuu taasen, mutta ei tästä taida monikaan jaksa enää provosoitua. Tää on eilisen uutinen.

Ihan tottako tuo, että ei löydy mistään muusta kansasta. Näytäpäs missä noin on sanottu. Löytyy niitä alkoholin alaisena törttöileviä miehiä muualtakin, jos et ole huomannut.

Mikä on, että sulta ei koskaan näytä tulevan tekstejä, jossa olisi jotain sun omaa näkemystä jostain. Eikö vaimosi salli? Missä se lupailemasi SCUM-manifestin kirjoitus viipyy.

Omat ajatukset kehiin? Vähän jo haukotuttaa nuo sun tietosanakirja-tyyliset piilov****ilusi.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Näihin tiedemaailman uutisiin ei oikein kannata omiaan lisäillä - esimerkiksi JP Roos on epäillyt suomalaisen alkoholitäytteisen väkivallan ilmentävän piilevää masennusta (arktista hysteriaa), mikä voi psykologisena selityksenä vastata tuota geenirihman aiheuttamaa alttiutta.

Valitettavasti testosteroni on eräs tässä yhteydessä esitetyn impulsiivisen käyttäytymisen laukaisija.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Tällä kertaa bloggasin ihan suoraan tiedeartikkelia ja päivän Savon Sanomia lainaten, eikä kirjoituksen tavoite ole sinänsä puuttua esimerkiksi parisuhdeväkivallan sukupuolijakaumiin tai muuhun tasa-arvopolitiikan osa-alueeseen.

Vaikkakin geenilöydös selittää paljolti myös naisiin kohdistuvan väkivallan yleisyyttä Suomessa.

Jari-Petri Heino

Humalahakuinen alkoholin käyttö ja örveltäminen ei ole suomalaisten yksinoikeus. Joka näin väittää, ei ole käynyt lähiravintoloita kauempana.

Aasialaisilla ei taas ole geeniä joka laittaisi maksan polttamaan alkoholia ja kun aasialainen tempaisee kaksi pulloa bisseä, niin se voi olla vuorokauden sekaisin ja örveltää.

Empiirisellä kokemuksellani sanoisin, että suomalaisten alkoholin kulutus on väärä mittari. Suomalaiset eivät humallu helposti öyhötyskuntoon ja siksi täällä nähdään välillä huikeita promillemääriä rattijuopoillakin.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Vintti pimenee itse kullakin ajoittain spiritus fortiksen voimasta, ja kaikille tuokaan altistavan geenin osa ei vaikuta impulsiivisuutta lisäävästi. Oma empiirinen kokemusmaailmani tarjoaa yleisimmäksi käyttäytymismalliksi pitkäsietoista nousujohteista humalatilaa, mikä keskeytyy elimistön täydellisesti uupuessa. Humalatilan huippukohdassa siis keho ei enää reagoi mahdollisiin aggressiivisiin impulsseihin, vaan vajoaa suoraan (tajuttomuus-) lepotilaan.

Tämä Goldmanin tutkimusryhmän löydös selittää mielestäni kattavasti Suuomen korkeahkot henkirikosluvut.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Miks täällä niin on monta mielipuolta, ja vähän soittajia kanteleen?

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Ympäristötekijät vaikuttavat voimakkaasti tähänkin geneettiseen alttiuteen ja käsittääkseni umpikuja-mallista voi oppia pois l. vertaisryhmissä tai yksilöterapiassa väkivaltaiseen käyttäytymiseen helposti ajatuva henkilö voi kyetä sisäistämään vihanhallinnan ja vaihtoehtoisia tapoja työstää vuorovaikutustaitojaan.

Eino Leino, Lapin kesä.

Käyttäjän kallexvirtanen kuva
Kalle Virtanen

Nyt se on todistettu. Suomalaisissa miehissä ei ole vikaa, vaan syy on geeneissä ja viinassa.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Ei ihan, tutkimustulos ainoastaan selittää osittain etenkin suomalaisten miesten väkivaltaisuudesta, mikä on myös ylisukupolvista ja kasautuvaa.

Geneettistä alttiutta inhiboi tehokkaimmin sukupuoliroolien purkaminen ja vuorovaikutustaitojen kehittäminen, sekä sosiaalisen syrjäytymisen estäminen tietenkin. Ajauduin siis kuitenkin tasa-arvopolitiikan pariin tässäkin blogauksessa ja tällä kertaa voin suositella mieserityisyyden lisäämistä tasa-arvo-ohjelmiin miesten omaksi parhaaksi.

Jonas Hellgren

"suomalaisilla on impulsiiviseen käyttäytymiseen altistava geenin osa, jota ei löydy mistään muusta kansasta."

Ihme vedätys, eihän tuota ole edes etsitty muista kansoista, koko tutkimus tehtiin ainoastaan Suomen kansalaisten keskuudessa.
Ja Suomessakin sitä löytyy lähinnä väkivaltaiselta vähemmistöltä.
Todennäköisesti tullut suomalaisten geenistöön suomenruotsalaisten tuomana.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Laajat kansainväliset tutkimushankkeet ovat tässä kuviossa olennaisia, ja muillakin kansoilla on geneettisiä mutaatioita, jotka altistavat impulsiiviselle väkivaltaisuudelle :

"Dr. Igor Galynker, associate chairman of psychiatry at Beth Israel Medical Center in New York, pointed out that, although this specific genetic mutation relates to only people of Finnish descent, other genetic mutations have been found to cause impulsive behavior.

"As most things in behavior, it is a multigenetic thing," said Galynker. "There are likely a lot of genes that relate to impulsivity."

In a 2006 study published in the Proceedings of the National Academy of Sciences, researchers found that a variant of the MAOA gene, found in many Americans, was associated with an increased risk of impulsive aggression in humans. And carriers of the gene who had been abused as children were even more likely to be violent later in life."

Kunniakulttuureissakin geneettistä erikoistumista on havaittu.

Vähemmistö ja vähemmistö, joka viides mies sentään on geneettisesti riskialtis ja suomenruotsalaisia miehiä on populaatiosta ainoastaan 5 prosenttia.

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

Muistaakseni se meni niin, että Suomen aluetta pidettiin jonkinlaisena hirviöiden ja amatsonien maana, eli viikingit kävivät välillä ottamassa nokkaansa sisämaassa ja jos heidän vertaan Suomessa on, se löytynee pääasiassa länsirannikolta.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #23

Eiks ne käyneet ihan Suomenlahden perukoillakin?

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen Vastaus kommenttiin #24

Novgorodissa saakka ja veneilivät Volgallakin, aikansa kauppamatkustajia itse asiassa eivätkä niinkään sotureita ja valloittajia.

Käyttäjän demoni kuva
Liisa Polameri

J.A: "Geneettistä alttiutta inhiboi tehokkaimmin sukupuoliroolien purkaminen ja vuorovaikutustaitojen kehittäminen..."

Kun ympäri käydään niin samoihin lähtökohtiin tullaan. Ja niihin ristiriitaisiin, vinoihin, vihaisiin reaktioihin, joita sosiaalinen media on täynnä.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Toinen vaihtoehto on seuloa riskialttiit henkilöt ja tarjota heille lääketieteellistä ennaltaehkäisevää hoitoa - serotoniinin takaisinoton estäjiä ja dopamiinisalpaajia?

Aggressioiden purkamista tämä some on monelle, totta.

Käyttäjän demoni kuva
Liisa Polameri

Ennalta ehkäisevä hoito on tietysti hyvä asia. Mutta eikö usein ole niin, että väkivaltaisella henkilöllä on heikko itsetuntemus ja olematon itsekriittisyyden taito. Esimerkiksi persoonallisuushäiriöinen psykopaatti projisoi omat ongelmansa toisiin ihmisiin. Jos syy ei milloinkaan ole hänessä itsessään, niin lääkitykseenkään ei ole mitään syytä.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen Vastaus kommenttiin #15

Psykopatiaan ei taida lääkitys edes auttaa, käsittääkseni siinä on silloin kyse aivorungon "kehitysvirheestä" eli mantelitumakkeen ja prosessoivan hippokampuksen välisen yhteyden puuttumisesta enemmän tai vähemmän kokonaan.

Väkivaltaisuuden ja alkoholismin kasautuminen on itsessään yhteiskunnan rakennevirhe (sosiaalipolitiikan ja työllisyyspolitiikan heikkouksista johtuen)ja vaikka yksilöterapia onkin luottamussuhde ja siksi vapaaehtoisuuteen perustuva, niin yhteiskuntaa voi silti pyrkiä muokkaamaan syrjäytymistä estäväksi. Samallahan se osallisuuden kasvattaminen "terapoi" potentiaaleja väkivallan tekijöitä ja vahvistaa itseluottamusta.

...

Kolmas vaihtoehto on geenipoolin laventaminen maahanmuuttoa lisäämällä :)

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen Vastaus kommenttiin #16

Niin ja jos ko. geneettinen piirre periytyy äidiltä (kuten on, jos oikein muistan), se tarkoittaa, että suomalaisten naisten olisi pitäydyttävä lisääntymästä jos siitä eroon halutaan.

Että valta asiassa on ennen kaikkea naisilla! Suomalaisten miesten on vain pitäydyttävä tekemästä tyttölapsia.

Jonas Hellgren Vastaus kommenttiin #20

Tai jos vaihdettais nämä kiukkuiset rähinägeeniä levittävät suomalaisämmät kauniisiin aasialaistyttöihin. Paranis samalla kertaa väkivaltaisuus, feminismi ja ulkonäkö.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen Vastaus kommenttiin #39

Yksinkertaistavasta ja provosoivasta ehdotuksestasi paistaa läpi impulsiivisuus, eli kommenttisi sopii mainiosti kirjoitukseni aihepiiriin esimerkinomaisena purkauksena.

Väkivaltaisuus on universaalisti "miesten hommia", ainakin rikostilastojen ja kriminologisten tutkimusten valossa. Sukupuolen tutkimuksen piirissä sen sijaan väkivaltaa käsitellään laajempana ilmiönä, aggression ulottuvuuksina, ja sieltä kautta on tavoitettu paitsi sukupuolille erityisiä väkivallan muotoja niin ennen kaikkea niitä väkivallan valta-asemia kuvaavia muuttujia, joihin vaikuttamalla olisi mahdollista tasapainottaa yhteiskuntaa turvallisemmaksi.

Tärkein muutosta aikaansaava murros on tietenkin naisten aseman jatkuva kohottaminen yhteiskunnan eri portailla lähemmäs nykyistä miesdominanssia ja saman aikainen sukupuolen uudelleen määrittely reproduktiosta sosiaalisuuden itsereflektoivaksi performatiivisuuden metamorfoosiksi.

Geenipoolin laventamisen edut puoltavat toki aasialaisnaisten maahanmuuttoa.

Käyttäjän demoni kuva
Liisa Polameri Vastaus kommenttiin #39

Tämä toimii myös hyvänä esimerkkinä persoonallisuushäiriöisen psykopaatin ajattelutavasta: Oman väkivaltaisen käyttäytymisen syy on aina toisissa ihmisissä.

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

Se ei ole bugi, se on ominaisuus. Määritelmällisesti (sosiaalinen konstruktio) epämiellyttävien ihmisten lääkitseminen miellyttäviksi on hyvin, hyvin hämärää touhua. Yli-ihminen kolkuttelee jo ovia siinä vaiheessa. Että on olemassa jonkinlainen ihmisen ideaali, johon kaikkien pitää mahtua ja jonka seurauksena maailmasta tulee paratiisi.

Tosiasia on, että olemme geneettisesti sellaisia kuin meidän kuuluu olla. Erikoistumme lokaalisti. Ominaisuus, joka nyt on tarpeeton, ei ehkä ole sitä 10 tai 100 vuoden päästä. Ja jos se pysyy tarpeettoma, se häviää. Näin ei kuitenkaan ole käynyt. Katse taaksepäin.

Ehkä pitäisi vain juoda vähemmän.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen Vastaus kommenttiin #17

Käytännössä medikalisaatio on jo pitkällä, sillä mielialalääkkeitä käyttää (en ala tarkistamaan netistä) huomattava määrä kansalaisista - cipramil oli ainakin jokin aika sitten yleisimmin myyty apteekkituote, jota määrätään kaikkile, joilla on tiukalla pipo tai alushousujen resori ahdistaa.

Kylmästi vuosittaisia henkirikostilastoja vertailemalla kehitys on ollut suotuisaa, monen asian summana.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Eiks lobotomiaan ole kehitelty uusia menetelmiä, muistan lukeneeni jostain.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen Vastaus kommenttiin #22

Ei varmaankaan ole, sillä lobotomia on täysin tarkoituksenmukaisetonta kirurgiaa. Sähköhoidolla voi nopeasti korjata välittäjäaineiden tasapainoa, esimerkiksi syvään masennukseen se tehoaa kuten psykoottisiin tiloihinkin.

Psykopaatin ja narsistin erona kait on se, että psykopaatin oireet johtuvat pääsääntöisesti fysiologisista seikoista ja narsistin/sosiopaatin sosiaalisen kehityksen vinoumista.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #31

Mihin perustuu psykopatian diagnoosi?
Nykyisin lobotomia vastaavia, toimintaa ja tunteita rajoittavia, vaikutuksia aikaansaadaan kemiallisin keinoin.
Onko nyt ruvettu Suomessakin käyttämään sähköhoitoa psyykosienkin hoidossa? Luulin, että sitä käytetään vain syvän masennuksen hoidossa.
Fysiologinen ja sosiaalinen kehitys on niin monimuotoisessa yhteisvaikutuksessa toisiinsa, että niitä on vaikeata erotella.
Se ei ainakaan millään yksinkertaisilla tutkimusasetelmilla onnistu, niin kuin jotkut psykologit luulevat, psykiatreista puhumattakaan.
Neurologisiin tutkimuksiin luotan enemmän.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen Vastaus kommenttiin #32

Ei näköjään mihinkään, vaan eri psykiatrit erottavat sen erilliseksi osa-alueeksi asosiaalisista persoonallisuushäiriöistä. Aikoja sitten luin arvovaltaisten asiantuntijoiden näkemyksistä psykopatian syistä ja siinä yhteydessä tuli ilmi tuo hypoteesi tunnekeskuksen ja hippokampuksen välisestä "tiedonsiirtokatkoksesta" - arveltiin jopa, että psykopaatti olisi siten edesvastuuton esim. rikoksen tekijänä. Vaikea todentaa siis ja käytännössä asosiaalisuus diagnosoituu persoonallisuushäiriönä.

Kustannussyistä varmaankin kaikkia mielenhäiriöitä, tai vaikka impulsiivista väkivaltaisuutta, ei todenneta neurologisin menetelmin - lääkärit suosivat lääkkeitä kokemuspohjaisesti ja sosiaalitoimi psykoterapiaa.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #34

Siis tiedonsiirtokatkos aivojen eri aluiden välillä oli mutu-hypoteesi.
Onhan kuitenkin aivojen aktivitettiä tutkittu kerroskuvaksilla paljonkin. Kiehtovia värikuvia!
Onhan aivoinfarktin tutkiminenkin kallista.
Kohtaako ennen yhdessä olleet erikoistumisalat neurologia ja psykiatria enää juuri ollenkaan. Vai onko sielu jo kokonaan karannut ruumista ja aivoistakin joita kuitenkin mutulla kokeilevasti "hoidetaan"?
Onko psykiatria taantunut pelkäksi uskomuskoululääkintätieteeksi?

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen Vastaus kommenttiin #35

Psykiatria ja erityisesti nuorisopsykiatria kärsii resurssipulasta ja konservatiivinen hoito on lähes aina ainoa tarjolla oleva apu. Somaattisella puolella sama näkyy hoitojonojen pituuksissa ja pitkittyneenä toipumisena.

Neurologia ja farmakologia taitavat enemmänkin tehdä yhteistyötä, ja lääkärit (psykiatrit) sitten lähinnä markkinoivat lääkevalmisteita??

edit. asosiaalisuus kuvannee psykopaattia paremmin kuin nettitietokannoissa käytetty antisosiaalisuus, sillä psykopaatin eräs luonteenomainen piirrehän on näennäinen miellyttävyys, he osaavat siis halutessaan esittää nukavaa tyypppiä kun on tarvetta manipuloida muita. Antisosiaalinen persoona kuitenkin käyttäytyy jatkuvasti häiriköiden.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #37

Sanotanko nykyisin lääkehoito "konservatiiviseksi"? Ehkä kuvaava: ihmistä säilötään zombieksi loppuiäksi.

Käyttäjän heikkihyotyniemi kuva
Heikki Hyötyniemi

Onko somaleilta nyt lupa etsiä sitä loisimiseen altistavaa geenivirhettä :o)

EDIT. Tämä siis liittyy Halla-ahon oikeudenkäyntiin. Anteeksi vitsailu.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Asiayhteys on ilmeinen kirjoitukseni kanssa, mutta ei kuitenkaan sen itsetarkoituksellinen korostaminen.

Tiiviisti kehittyneissä kansallisissa kulttuureissa erikoistuneiden geenimutaatioiden esiintyvyys on ilmeinen ja mitä luultavimmin somalialaisilta löytyy tarkemmissa tutkimuksissa omat käyttäytymiseen (tai käyttääytymisen häöiriöille) altistavat geenin osansa.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Ehkä kulttuurin vaikutus suhtautumiseen työhön on olennaisempi kuin geenien välityksellä perityt personallisuuspiirteet.
Pohjoisen olosuhteet ovat pakottaaneet työhön eri tavalla kuin Pohjois-Afrikkalainen ilmasto.
On kohtuutonta puhua "loisimisesta" jos ei edes anneta tilaisuutta työhön.
Ne somalit, joita olen tavannut esim. markettien palveluksesse ovat olleet erittäin ahkeria ja lisäksi poikkeuksellisen avuliaita ja ystävällisiä asiakaspalvelijoita. Toivottavasti tämän pakolaisryhmän työtilanne paranee kun asiakkaat antavat myönteistä palautetta.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen Vastaus kommenttiin #29

Kulttuurien kohtaaminen on aina vaikeaa ja sekin tahtoo unohtua maahanmuuttokeskusteluissa, että pelkästään Suomem sisällä muuttaminen toiselle kulttuurialueelle on haasteellista - esimerkiksi jos minä muuttaisin Turkuun, niin jommalta kummalta palaisi hermot hyvin nopeasti kommunikoinnin vaikeuden vuoksi. Mitä luultavimmin turkulaisilta.

Afrikan alueella työntekemiseen on aina suhtauduttu eri tavalla kuin rationaalisesti rakentuneissa eurooppalaisissa yhteiskunnissa, Matti Pulkkisen romaanihenkilön kokemukset ovat edelleen pätevästi todennettavissa paikan päällä.

Kuitenkin ihminen sopeutuu uusiin puitteisiin varsin nopeasti ja etenkin lapset ja nuoret, työllistyminen on parasta kotoutumista ja integraatiota.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #30

Monet tarkoittavat kotoutmisella "maassa maan tavalla" eli suvaitsematonta suhtautumista. Suomalaisetkin voisivat ottaa vähän oppia muistakin kulttuureista.
Sitä minäkin olen ihmetellyt miten , pitäisikö sanoa heimokulttuuri, eroaa hämmästyttävän paljon maan eri puolella. Ilmapiiri on ihan eri Turun kauppatorilla, jossa oli hauskaa heittää huulta myyjiän kanssa. Ei onnistu täällä Tampereella Tammelan torilla.
Pohjois-Pohjanmaalla vastaanoton tylyys oli järkky. Vaikka mukaviin ihmisiin sielläkin tutstuin. Jotkut kielelliset ilmaisutavat olivat hienoja.
Kainuussa olisin viihtynyt pitempäänkin. Torillakin vastattin kun kysyin, mutta eivät omasta aloitteestaan höpöttäneet mitään.
Jokin hieman tosikkomainen rehellisyys viehätti.
Savolaisia ihailen. Savolainen ei hutki, vaan tuumailee mielummin kuin rehkii turhaan. Huumorintaju on omaa luokkansa. Kai siinäkin on eroja maakunnan sisällä.
Tais mennä jo aiheen ulkopuolella, mut tartteeko sitä aina niin tiukasti sitä rajata?

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #30

Aikaisempaan puheenvuorooni liittyen, tulipa mieleeni; miten savolaisuus ilmenee eri sukupuolissa ?
Savossa olen käynyt aika vähän, kuitenkin on joku mielikuva, että savolaisille ominainen pikkasen kieroileva huumori liittyisi enemmän mieskulttuuriin? Keino livahtaa muijan tossun alta?

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen Vastaus kommenttiin #36

Suomi-filmien kliseistä on siirrytty jo tasa-arvoisempaan aikaan ja siten savolaisnaisetkin osaavat halutessaan olla juonikkaita sanankäyttäjiä. Melekeimpä pahimmat herjat kuulee naisilta nykyjään.

Maanläheisyys on yhtäläinen johtuen varmaankin myös siitä, että monet kaupunkilaistuneetkin naiset savossa ovat jollain tavoin vielä kiinni maaseudussa, vanhemmilta perityn rantamökin tai metsätilan (osa)omistajina.

Heikki Knookala

noin niinku rumasti ajatellen, voisiko joku muu rotu tai kansa olla ahkerampi miljoonaluovuttaja? Siis rikastaja, noin niinku nykysuomella.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Näillä näkymin kiinalaiset tai aasialaiset yleensäkin ovat laajimmin levittäytyneitä "kansoja", sikäli kun halutaan ajatella geenipoolin laventamista.

Jaakko Häkkinen

Tuo geenimuodon esiintyvyys on kyllä paljon pienempi kuin uutisoinneissa: todelliset frekvenssit ovat Itä-Suomessa 2,66 %, Länsi-Suomessa 3,05 % ja Pohjois-Suomessa 5,74 %, ks. levinneisyyskartta:
http://p1.foorumi.info/muinainensuomi/viewtopic.ph...

Täällä on linkki itse tutkimukseen:
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC318350...

Itse blogitekstin pointtiin:
Julistaisitko Juho, tai sallisitko julistettavan, vastaavanlaista löydöstä esim. Lähi-idän islamilaisista kansoista? Vai kokisitko sellaisen vihapuheeksi, samalla kun et kokisi suomalaisia koskevaa vastaavaa tekstiä vihapuheeksi?

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Vastaavalla löydöksellä kyllä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset