jiihooantikainen wovon man nicht sprechen kann, darüber muss man schweigen

Tahdon asia

Tahdon2013-kansalaisaloitteen nimien keruu alkaa olla loppusuoralla - aloitteen kannatusilmoituksia otetaan vastaan vielä päivää vaille kuukausi ennen kuin se siirtyy eduskunnan käsiteltäväksi. 

 

http://www.tahdon2013.fi/

 

Aloitteen suuri suosio ja vaaditun 50 000 allekirjoituksen karttuminen jo heti kampanjan avauspäivänä osoittavat Suomen kansan oikeamielisyyden ja antavat parlamentille vahvan eettisen imperatiivin suhtautua lakialoitteeseen hyväksyvästi.

Kuten hyvin tiedetäänkin on Suomen maine tasa-arvon ja suvaitsevuuden mallimaana viikonlopun aikana taas hetkellisesti kirkastunut ministeritason edustajan viedessä yhdenvertaisuuden aatetta näkyvästi kansainvälisen median tietoisuuteen lippu korkealla hulmuten. Yhdenvertaisuus ei toteudu kuitenkaan pelkillä juhlapuheilla ja symbolisilla eleillä, siihen vaaditaan konkreettisia tekoja ja tahtoa muuttaa pelonsekainen apatia tosiasialliseksi vapaudeksi.

Suomi on aika pahasti jälkijunassa avioliitto-oikeuden yhdenvertaisuudesta puhuttaessa koko Eurooppaakin ajatellen puhumattakaan Pohjoismaista, istuvalla eduskunnalla on siten suuri vastuu ja mielestäni etuoikeus päästä historiankirjoihin sinä kokoonpanona, joka säätää tasa-arvoisen avioliittolain voimaan.

 

 

niin?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (11 kommenttia)

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Jotenkin hänkin tähänkin liittyy.

Halusin vain kirjoituksellani muistuttaa kansalaisaloitteista suosituimman ja keskustelluimman tulevan piakkoin eduskunnan käsittelyyn ja vielä tämän vuoden aikana aloitteen lopullinen kohtalo varmistunee. puoltavia argumentteja kannattaa viilata nyt iskukuntoon.

Lauri Korhonen
Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Ei oo pakko, ainakaan avioitua.

Lauri Korhonen

Eihän aloitettakaan puoltaa vissiin kai?

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen Vastaus kommenttiin #5

Absoluuttista pakkoa aloitteen puoltamiselle ei ole, mielellään kuitenkin haluaisin jokaisen vähintään harkitsevan aloitetekstin sisällön merkittävyyttä omassa elämässään, vaikka periaatteessa ei sitä hetimmiten kannattaisikaan.

Laiksi muuttuessaan aloite ei kavenna kenenkään oikeuksia, mutta sen yhdenvertaisuutta lisäävä vaikutus on suurenmoinen.

Lauri Korhonen Vastaus kommenttiin #6

Sepäse. Suurenmoinen vaik adoptiokysymyksissä. Jossei taho.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen Vastaus kommenttiin #7

Yhteisadoption tuleva laki mahdollistaa samaa sukupuolta oleville pareille, kyllä.

Lauri Korhonen Vastaus kommenttiin #8

Mikä seon? Niiku ulkoisen myös?

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen Vastaus kommenttiin #9

Aivan niin, yhteisadoptio on sallittua ainoastaan aviopareille. Rekisteröidyssä parisuhteessa ja avoliitossa elävät eivät voi adoptoida yhteistä lasta siten, että molemmista puolisoista tulee juridisesti vastuullisia huoltajia.

Toki muunkinlaisia vaihtoehtoja on olemassa vanhemmaksi haluavilla, mutta periaatetasolla yhdenvertainen laki selkeyttäisi tältä osin perheoikeudellista kokonaisuutta.

Jouko Koskinen Vastaus kommenttiin #9

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset