jiihooantikainen wovon man nicht sprechen kann, darüber muss man schweigen

Maahanmuuttajanaisten kokema lähisuhdeväkivalta

Eilen kirjoitin suurta epuuta osakseen saaneesti kansainvälisen terveysjärjestö WHO:n tutkimusraportista, jonka mukaan naisiin kohdistuva parisuhdeväkivalta on maailmanlaajuinen pandemia, miltä piskuinen Suomikaan ei ole välttynyt, ja joiltain osin voidaan jopa todeta kansallisten erityispiirteiden osilta maatamme tartuntalähteeksikin.

Lähemmin tarkasteltuna voidaan tehdä pari huomiota parisuhdeväkivallan kansallisista erityispiirteistä. Ensinnäkin parisuhdeväkivaltaan liittyy usein laukaisevia tekijöitä, kuten alkoholi ja vapaa-aika yhdistettynä konservatiivisiin käsityksiin sukupuolten positioista ja merkityksistä. Väkivalta on vallan tavoittelua väkisin ja yleensä merkki vaihtoehdottomuudesta, joten emansipaatiolle ja mieheyden uudelleen määrittämiselle on kansanterveydellinen perusteensa.

Toinen erityispiirre koskee kasvavia kulttuurieroja yhteiskunnassa, sillä useista eri lähteistä saatavan tiedon mukaan maahanmuuttajanaisilla on jopa kolminkertainen riski altistua lähisuhdeväkivallalle. Esimerkiksi Monika Naisten ylläpitämältä Voimavarakeskukselta hakee apua vuosittain noin 4 500-5 000 naista.

Maahanmuuttajayhteisöjen sisäisten kunniasääntöjen lisäksi suuri ongelmaryhmä ovat avioliiton kautta kansalaisuuden saaneet naiset, joiden kotoutumisaste ja tietämys suomalaisesta lainsäädännöstä sekä tasa-arvoisista mahdollisuuksista ovat jääneet aggressiivisesti dominoivan puolison pelossa matalaksi. 

"

Nurmen arvio perustuu siihen, että iso osa naisista tulee ns. kolmansista maista, joissa väkivalta ei ole rikos. Paremmassa tilanteessa ovat EU-maista muuttaneet.

– Mutta esimerkiksi Venäjällä, josta muuttaa tänne suuri osa avioliiton kautta, väkivalta ei ole rikos. Myös uusimmissa EU-maissa lainsäädännössä on vielä kehittämistä. Aasian maista muuttaneet altistuvat niin ikään herkemmin väkivallalle, Nurmi sanoo."

 

No, mitä sitten asialle voi tehdä muuta kun pyöritellä päätään ja väittää miestenkin kokevan "tasapainottavasti" väkivaltaa perhepiirissä?

Sen verran voi tehdä, että ensinnäkin jokainen sitoutuu väkivallattomaan elämäntapaan ja virallisella tasolla auttamisjärjestelmiä kehitetään edelleen organisoidusti VOW-ohjelmien mukaisesti, kuten esimerkiksi tässä jo edesmenneen blogistin kirjoituksessa havainnollistetaan.

 

 

niin?!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (16 kommenttia)

Sixten Korhonen

Tötkeistä väkvallanteoista naiset johtavat.
Naiset pahoinpitelevät myös lapset.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Ei pidä paikkaansa, myös parisuhdekumppaninsa törkeiden pahoinpitelyiden osalta miehet ovat taas "johdossa" - miesasia-aktiivien mainostama tilastopiikki oli eräänä vuonna päinvastainen. Naiset syyllistyvät törkeään pahoinpitelyyn tarttuessaan (puolustustarkoituksessa) johonkin kättä pidempään ja terävämpään, kuten keittiöveitseen.

Lapsia pahoinpitelevät eniten ikätoverit ja sisarukset, vanhemmat kurittavat fyysisesti lapsiaan melko tasapuolisesti. Ehkä noin 15 prosenttia lasten vanhemmista on syyllistynyt fyysiseen kuritukseen, ja tokihan me tiedämme, että lasten seksuaalisesta hyväksikäytöstä perhepiirissä (insestistä) syylliset ovat 96 prosentin varmuudella isejä tai isäpuolia.

Lasten väkivaltakuolemisiin syyllistyneistä vanhemmista äidit ovat syyllisiä aivan pienien kuolemisiin, isät pahoinpitelevät hengiltä kouluikäisiä lapsiaan.

Käyttäjän ilekahila kuva
Ilkka Kahila

Juho:
"Naiset syyllistyvät törkeään pahoinpitelyyn tarttuessaan (puolustustarkoituksessa) johonkin kättä pidempään ja terävämpään, kuten keittiöveitseen."

Tämähän on se TAVALLINEN FRAASI puhuttaessa naisten parisuhteissaan harjoittamasta väkivallasta. Siis, että se on "puolustautumistarkoituksessa" tehtyä, ja ikään kuin "vain" vastaus miehen ensin naiseen kohdistamaan väkivaltaan.

MISSÄ OVAT TODISTEET naisten parisuhdeväkivallan tämän kaltaisesta luonteesta Suomessa? Ainakin naisvankeja tutkittaessa tällainen hypoteesi naisten väkivallan luonteesta on tutkimuksellisesti kumottu.

Käyttäjän ilekahila kuva
Ilkka Kahila

Juho:
"...parisuhdekumppaninsa törkeiden pahoinpitelyiden osalta miehet ovat taas "johdossa" "

Eikö näiden "törkeä pahoinpitely" rikosnimikkeen omaavien parisuhdeväkivaltajuttujen osalta voisi todeta, että jo vuosikausia luvut ovat miesten ja naisten osalta Suomessa olleet luokkaa fifty-fifty?

Vai katsotko Juho jostain käytännön syystä tarpeelliseksi hienovaraisemman prosenttierittelyn eri vuosien osalta?

Käyttäjän ilekahila kuva
Ilkka Kahila

Juho:
"... tokihan me tiedämme, että lasten seksuaalisesta hyväksikäytöstä perhepiirissä (insestistä) syylliset ovat 96 prosentin varmuudella isejä tai isäpuolia."

Tästä asiasta tiedämme nähdäkseni kovin vähän.

Isiä ja isäpuolia(/ äidin miesystäviä) ei mielestäni olisi syytä laittaa samaan nippuun seksuaalista hyväksikäyttöä tarkasteltaessa (ellei sitten tarkoitushakuisesti sitä halua tehdä). Käsittääkseni lapsen ei-biologisen vanhemman syyllistyminen lapsen seksuaaliseen hyväksikäyttöön on moninkertaista biologiseen vanhempaan verrattuna.

Lisäksi voidaan ajatella tilannetta, jossa lapsen äiti ottaa perheeseen tarkoituksella miehen, jonka antaa käyttää seksuaalisesti hyväkseen omia lapsiaan. Tällöin voidaan perustellusti puhua myös lapsen äidin osallisuudesta hyväksikäyttöön, vaikka konkreettisten tekojen tekijä olisikin miesystävä.

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

ON kiinnostavaa, että tästä aiheesta kirjoittaa mies. Zonta Says No on naisiin kohdistuvaa väkivaltaa ehkäisemään suunniteltua toimintaa:
http://www.zonta.fi/v3_zonta_says_no.html
Kuinka vetovoimaista ja mediaa kiinnostavaa tällainen on, onkin jo toinen kysymys.
Yleensä nasiiin kohdistuvasta väkivallasta kirjoitettaessa syntyy vain tarpeetonta meteliä ja väittelyä ilman, että minkäänlaista liikahdusta väkivallan ehkäisemisen suuntaan oikeasti tapahtuu. Toivon, että nuo Zontien toimet kantavat ja näkyvät, kun ne lähteävät täyteen vauhtiin. Ne eivät yksin riittäne, mutta asian esilläpito on jo tärkeää.
OLin jo eilen kirjoittamassa kommenttia WHO-blogiisi, mutta tuli muuta väliin.

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Tässä vielä perheväkivallasta. http://www.image.fi/artikkelit/aivan-tavallinen-perhe
Sitten on apuakin tarjolla: http://www.lyomatonlinja.fi/ Niille jotka pelkäävät käyttävänsä väkivaltaa.
Löytyy myös miehille aivan oma linja: http://94.199.60.11/web/guest/olen-muuttanut-suomeen
Tapaamiset ovat ilmaisia. Miehen Linjassa voit puhua suomeksi, englanniksi, ruotsiksi, saksaksi, ranskaksi, kreikaksi, espanjaksi ja omalla kielellä tulkin kautta.

Nämä ovat hyviä ja tarpeellisia palveluita. Väkivaltaisuuden voittamiseksi kannattaa hakea apua.

Käyttäjän pekkalampelto kuva
Pekka Lampelto

Oletko vaihtanut nimeäsi vai mikä on suhteesi tuohon "j.olavi heikkiseen"?

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

En ole vaihtanut sinänsä nimeäni, jiiolavi jäi pois käyttäjäehtojen vastaisena nimimerkkinimenä. Nomen est amen.

Käyttäjän pekkalampelto kuva
Pekka Lampelto

Heikkinen on eri sukunimi kuin Antikainen. Mistä on kysymys siinä?

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen Vastaus kommenttiin #11

Ei tuo olennaisesti niin eri ole, kun ottaa huomioon henkilötodistukseen merkityn nimeni :)

Käyttäjän pekkalampelto kuva
Pekka Lampelto Vastaus kommenttiin #12

No mikä nimi henkilötodistukseesi on merkitty?

Ja mistä tämä toinen nimi on peräisin?

Heikkinen ja Antikainen ovat sukuniminä riittävän erilaisia.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen Vastaus kommenttiin #13

Henkilötodistuksen mukaan kirjoitan omalla nimelläni, ja edellinen nimi oli tämän muunnelma tietenkin.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Luettelo_salanimist%C...

OT.

Käyttäjän pekkalampelto kuva
Pekka Lampelto Vastaus kommenttiin #14

Mainio homma: minä olen kirjoittanut alusta alkaen omalla nimellä, mutta en omalla pärställä, sinä puolestasi omalla pärställäsi, mutta muulla nimellä.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen Vastaus kommenttiin #15

Niinpä, tosin ei nuo profiilitiedot kovinkaan oleellisesti ole vaikuttaneet kirjoitusteni sisältöihin.

Seuraavaksi ajattelin kirjoittaa tästä :

http://www.intermin.fi/julkaisu/152013

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset