jiihooantikainen wovon man nicht sprechen kann, darüber muss man schweigen

Parisuhdeväkivalta

Kansainvälisen terveysjärjestön WHO:n mukaan naisiin kohdistuva parisuhdeväkivalta koskettaa  noin 30 prosenttia maailman kaikista naisista.

 

The report, Global and regional estimates of violence against women: Prevalence and health effects of intimate partner violence and non-partner sexual violence, represents the first systematic study of global data on the prevalence of violence against women – both by partners and non-partners. Some 35% of all women will experience either intimate partner or non-partner violence. The study finds that intimate partner violence is the most common type of violence against women, affecting 30% of women worldwide.

 

Pahin tilanne on kehittyvissä maissa, joissa jopa lähes 40 prosenttia naisista kokee ajoittaista väkivaltaa parisuhteessaan, mutta myös kehittyneissä "hyvinvointivaltioissa" ongelma on syvällä kulttuurissa, sillä esimerkiksi euroopan  regimentissä joka neljännellä naisella on kokemuksia parisuhdeväkivallasta.

 

Keskeisimmät parisuhdeväkivallan aiheuttamat terveyshaitat  voidaan jakaa välittömiin vammautumisiin ja välillisiin, usein psyykkisiin, seuraamuksiin :

 

 

 • Death and injury – The study found that globally, 38% of all women who were murdered were murdered by their intimate partners, and 42% of women who have experienced physical or sexual violence at the hands of a partner had experienced injuries as a result.
 • Depression – Partner violence is a major contributor to women’s mental health problems, with women who have experienced partner violence being almost twice as likely to experience depression compared to women who have not experienced any violence.
 • Alcohol use problems – Women experiencing intimate partner violence are almost twice as likely as other women to have alcohol-use problems.
 • Sexually transmitted infections – Women who experience physical and/or sexual partner violence are 1.5 times more likely to acquire syphilis infection, chlamydia, or gonorrhoea. In some regions (including sub-Saharan Africa), they are 1.5 times more likely to acquire HIV.
 • Unwanted pregnancy and abortion – Both partner violence and non-partner sexual violence are associated with unwanted pregnancy; the report found that women experiencing physical and/or sexual partner violence are twice as likely to have an abortion than women who do not experience this violence.
 • Low birth-weight babies – Women who experience partner violence have a 16% greater chance of having a low birth-weight baby.

   

   

  Suomen osalta tilanne ei kovin olennaisesti poikkea keskiarvoista - oikeuspoliittisen tutkimuslaitoksen raportin "Naisiin kohdistuva väkivalta 2005" -raportin mukaan fyysistä väkivaltaa nykyisessä parisuhteessa oli kokenut 17.6 prosenttia ja yhteensä kaikenlaista väkivaltaa tai sen uhkaa 19.6 prosenttia parisuhteessa elävistä naisista.

  Epideminen luonne, kansallinen tilanne ja kansainväliset sitoumukset vähentää naisiin kohdistuvaa väkivaltaa sitouttavat Suomenkin käsittelemään ongelmaa tasa-arvonäkökulmasta, millä saralla tunnetusti virallinen tasa-arvopolitiikka on laaja-alaisesti organisoitua. Tuloksien saavuttaminen sen sijaan vaatii konkreettisia tekoja, matalan kynnyksen tuki- ja auttamisjärjestelmien kehittämistä ja resursseja niiden ylläpitoon sekä miesten aktiivista tukea naisiin kohdistuvan väkivallan vastaiselle työlle:

  http://www.profeministimiehet.net/wrc/

   

   

   

  niin.

   

   

   

   


  Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

  1Suosittele

  Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

  NäytäPiilota kommentit (26 kommenttia)

  Pekka Salo

  Onko perheissä tapahtuva väkivalta niin sukupuolittunut, että siihen syyllistyvät vain miehet?

  Käyttäjän jiihooantikainen kuva
  Juho Antikainen

  Ei, mutta juurikin perustelin miksi ongelma-aluetta lähestytään naisiin kohdistuvan väkivallan vähentäminen kärkihankkeena.

  Monesti ihmetellään samaa kuin sinä, että miksi Amnesty yms. järjestöt kampanjoivat naisiin kohdistuvaa lähisuhdeväkivaltaa vastaan, vaikka joidenkin tilastojen mukaan myös miehet kohtaavat runsaasti väkivaltaa kotona.

  Kärkihanke on rakennettu tehostamaan väkivallan vastaista työtä ja sen rinnalla tulevat myös miesten ja lasten kokemukset tunnetuiksi ja auttamisjärjestelmien piiriin.

  Käyttäjän VesaVkev kuva
  Vesa Väkevä

  Helsingin poliisin julkisuutenkin antamien lausuntojen mukaan noin puolessa asuntotappeluiuhin liittyvissä tehtävissä väkivallan tekijänä on nainen. Miehen kannalta on kohtuutonta, että naisen tekemän väkivallan alta pitää lähteä pakoon naisten hallinnoimiin turvakoteihin.

  Käyttäjän jiihooantikainen kuva
  Juho Antikainen

  "Naisten hallinnoimiin" on turhan kärjekäs ilmaisu - ensi- ja turvakotien liiton turvakotipalveluissa ei avuntarvitsijoita priorisoida minkään sukupuolikategorian mukaan.

  Käyttäjän ilekahila kuva
  Ilkka Kahila

  Vesa Väkevä:
  "Miehen kannalta on kohtuutonta, että naisen tekemän väkivallan alta pitää lähteä pakoon naisten hallinnoimiin turvakoteihin."

  Vesa, tuota ongelmaa ei suomalaisilla miehillä ole.

  Ketään yksinäistä miestä ei nimittäin koskaan ole päästetty naisten hallinnoimiin turvakoteihin.

  Samael Kaarna

  Varsinkin naisten kannattaa aina valita se juntti joka näyttää ja läppien perusteella kuulostaa on "kovalta jätkältä".

  Juuri tuossa juhannuskaupassa näin pariskunnan jossa akalla(blondi) oli nenä teipattu miltei koko naaman myötä. Marisi tatskatulle ja mistään mitään tajuamattomalle miehelleen että: "ei voi hengittää nenän kautta kun mursit nenäni."

  Sellaisia pariutuneita masokistiurpoja tässä maassa. Jostain jotain tajuaville miehille ei sitten niin saatana Mitään.Se on vain hienoa. Evoluutio tuhoaa ihmiskunnan laittamalla ämmät suosimaan avuttomia mitättömyyksiä = ei itketä kyllä pätkääkään.

  Eli on ihan oikein että vajaamieliset ämmät ja veltot mukamiehet ottavat turpaansa kodeissa - ei se ole älyä omaavien vika etteivät ko. talipäät tajua mistään mitään.

  ---

  Käyttäjän jiihooantikainen kuva
  Juho Antikainen

  Tuota en ymmärrä kyllä minäkään, että nainen sitoutuu väkivaltaiseen kumppaniinsa vuosikausiksi. Kyseessä lienee psyykkinen sidos ja voimakas pelko yksinjäämisestä.

  Samael Kaarna

  Sehän on vain "normaalia" - lampaille.

  Feminisoitu paskalauma on tyystin sokea aika monelle asialle.

  Käyttäjän paulisumanen kuva
  Pauli Sumanen

  Sanot: "Kärkihanke on rakennettu tehostamaan väkivallan vastaista työtä ja sen rinnalla tulevat myös miesten ja lasten kokemukset tunnetuiksi ja auttamisjärjestelmien piiriin."

  Onko noissa mainitsemissasi tilastoissa siis huomioitu miesten ja lasten kokemukset? Esimerkiksi lapset kokevat väkivaltaa Suomessa valtaosin naisten taholta. Lisäksi syntymättömät sikiöt kokevat väkivaltaa äitiensä alkoholinkäytön ja tupakoinnin seurauksena. Lääkäreiden mukaan näitä tapauksia on tuhansia vuodessa.

  Ja miten heitä autetaan? Ihan käytännön esimerkkejä kaipaan, en mitään WHO:n raportteja.

  Samael Kaarna

  Etkö tiedä että suomimummolassa ei ole naisten suorittamaa väkivaltaa?

  Oma ehdotukseni on että luuskaämmät tulisi steriloida.

  Käyttäjän jiihooantikainen kuva
  Juho Antikainen

  Tupakka ja alkoholi kuuluvatkin solu- ja keskushermostomyrkkyihin ja niiden käyttövalmiiksi jalostettujen artikkeleiden hallussapito ja myynti pitäisikin kriminalisoida. Päihdeäideille ainakin tahdonvastaisen hoidon on oltava lakisääteisesti mahdollista, hallitustason lakialoitetta ei vielä kymmenien vuosien työryhmämietintöjenkään jälkeen olla saatu aikaiseksi, mikä kuvastanee itsemääräämisoikeuden laajuutta.

  Lapset ja nuoret kokevat väkivaltaa pääosin ikätovereidensa taholta vaikkakin kotona koettu ja nähty väkivalta on traumaattisempaa emotionaalisten riippuvuussuhteiden vuoksi.

  http://www.minedu.fi/export/sites/default/lapset_n...

  Tapio Ahti

  Mikähän tilanne on oikeasti, jos siis seksistit ja miesvihaajat eivät tutkisi asiaa? Sen ainakin voi sanoa varmasti, että sellaisessa tutkimuksessa otettaisiin huomioon myös lasten ja miesten kokema väkivalta.

  Käyttäjän jiihooantikainen kuva
  Juho Antikainen

  YK:n terveysjärjestön tutkimuksesta kaivoin prosenttiarvot esille, pitäisin yhdistyneitä kansakuntia melko objektiivisena järjestönä.

  Tapio Ahti

  Yleinen käsitys lienee, että jos feministi kuten sinä pitää jotain luotettavana se antaa vahvan syyn pitää epäluotettavana.

  Kyselytutkimusten mukaan muutama promille suomalaisista pelkää väkivaltaa kotona, miehet hiukan naisia enemmän -- mikä ei tule yllätyksenä suomalaisiin parisuhteiin perehtyneelle.

  Teikäläisten periaate on: tosiasioista viis, kunhan juutalaiset, nekrut tai miehet saadaan näyttämään mahdollisimman huonoilta. Osaisitte edes hävetä!

  Käyttäjän jiihooantikainen kuva
  Juho Antikainen

  http://www.who.int/mediacentre/news/releases/2013/...

  Tylyt lukemat ja on siis ihan oikein, että tasa-arvopolitiikassa väkivalta käsitetään selkeän sukupuolittuneena ilmiönä.

  Tapio Ahti

  On totta, että erityisesti naisten piirissä on yleistä käyttää väkivaltaa ja väkivallan uhkaa keinonan hallita poikaystävää ja miestä. Joskus toki myös mies saattaa olla väkivaltainen.

  Onneksi meillä on White Ribbon -kampanja ... äh, muistinkin juuri, että kyseisen kampanjan tarkoitus ei ole vähentää väkivaltaa vaan demonisoida miehiä ja siten lisätä väkivaltaa.

  Montako vuotta vielä menee ennen kuin nämä heikkiset osataan laittaa oikeaan osastoonsa sinne natsien viereen?

  Käyttäjän MikkoAhola kuva
  Mikko Ahola

  Kun rakkaussuhteissa on näin paljon väkivaltaa, niin olisi perusteltua siirtää miesten ja naisten välinen seksi tilapäisiin suhteisiin ja maksulliseen seksiin, koska näin saataisiin parisuhdeväkivaltaa vähennettyä.

  Olisi parempi, jos naiset ja miehet eläisivät erillään, ja vain harjoittaisivat seksiä sovituissa paikoissa keskenään, niin näin massiivisilta lähisuhdeväkivallata-ongelmalta vältyttäisiin.

  Profministimiesten tulisikin lopettaa romanttinen haikailu parisuhteista, ja siirtyä hieromoiden asiakkaiksi lähisuhdeväkivallan lopulliseksi hävittämiseksi koko maapallolta.

  Käyttäjän ilekahila kuva
  Ilkka Kahila

  Toteat Juho, että "tuloksien saavuttaminen... vaatii konkreettisia tekoja", ja tämän jälkeen olet laittanut linkin white ribbon kampanjaan. Eikös tuo ole aika ristiriitaista?

  White ribbon kampanjassahan on kyse siitä, että patsastellaan hiljaa kadulla. Eihän se ole mikään "konkreettinen teko", vaan pelkkä narsistinen performanssi.

  Hiljaa kadulla jököttäminen on yhtä tehokas naisiin kohdistuvan väkivallan vastustamisen muoto, kuin kadulla keikistellen pyllistely. Tai ehkä jopa jonkin verran tehottomampi, koska se ei kiinnitä niin paljon huomioita.

  Käyttäjän MikkoAhola kuva
  Mikko Ahola

  White ribbon kampanja oli aiemmin kampanja homoseksuaaleihin kohdistuvaa väkivaltaa vastaan. Nykyisin White ribbon -kampanja on kampanja tasa-arvoisen-avioliiton puolesta. Mm. farkkumerkki Levis osallistuu kampanjaan laittamalla ribbonin uusiin farkkuihinsa

  http://www.lifesitenews.com/news/archive//ldn/2009...

  Käyttäjän ilekahila kuva
  Ilkka Kahila

  Huomaan, että tuolla white ribbon sivuilta löytyy joukko iskulauseita http://www.profeministimiehet.net/wrc/fi/content/i...

  Vaan mitä sanoo Juho-herra näihin parisuhdeväkivaltaiskulauseisiin http://aikuisrokkiaii.blogspot.fi/2011/02/naisten-... ?

  Kelpaisivatko nuo minun blogini iskulauseet Juho sinulle, kun haluaisit lisätä ihmisten tietoisuutta suomalaisesta väkivallasta miesten ja naisten välisissä parisuhteissa?

  Tapio Ahti

  White Ribbon -sivuston levittämien iskulauseiden tarkoitus on selvästikin lisätä miesvihaa. Muuten ei noita valheita osaa selittää.

  Vai on suomalainen koti EU:n vaarallisin paikka naiselle! Heh. Vai pitää lasten kotona erityisesti varoa isää! Silkkaa natsimeininkiä. Juutalaisen tilalla vain on suomalainen mies.

  Historia tulee tuomitsemaan nämä moraalittomat paskat.

  Maria Viljamaa

  Jopas on taas vihaista jengiä liikenteessä. Ei tainnut juhannus mennä niin kivasti kun vihaa tihkuu. Anteeksi mutta teidän kommentteja ei oikein voi pitää mitenkään objektiivisena katsantona asioihin kun kieli on tuollaista.

  Tapio Ahti

  Hienoa, että yksi nainenkin osaa tuomita blogistin ja profeministien natsimeiningin.

  Käyttäjän jiihooantikainen kuva
  Juho Antikainen

  http://www.vaestoliitto.fi/parisuhde/tietoa_parisu...

  Väestöliiton tiedotteessa mainitaan poliisin tilastot eli poliisin tietoon tullut rikollisuus, mikä korreloi parisuhdeväkivallan sukupuolistuneisuutta. Määrällisesti parisuhdeväkivalta näyttäytyy tasamääräisenä, mutta vaikutuksiltaan naisiin kohdistuva parisuhdeväkivalta on fataalimpaa ja pitkäkestoisempaa. Parisuhdeväkivallan seurauksena kuolee noin 25 naista vuosittain ja kymmenet tuhannet elävät jatkuvasti väkivalan uhan alla.

  """
  Uhrin on vaikeata lähteä suhteesta

  Väkivaltaisesta parisuhteesta ei ole helppo irrottautua. Väkivalta voi kestää vuosia, eikä nainen välttämättä koskaan lähde suhteesta. Syitä voivat olla häpeä, itsetunnon murentuminen, traumatisoituminen, huoli lapsista ja taloudellisesta toimeentulosta, puolison kontrolloivasta käytöksestä johtuva sosiaalinen eristyminen tai auttamispaikkojen puuttuminen.

  Suomalaisten kyselyjen mukaan osalla naisista väkivaltakokemuksia on ollut yli seitsemän vuotta, osa niistä aivan viimeisen vuoden ajalta. Pitkään jatkuneessa väkivallassa miehet olivat harjoittaneet sitä usein jo ennen avo- tai avioliittoa, naisen raskauden aikana ja kun lapset olivat vielä aivan pieniä.
  Väkivallan kokemukset kertovat usein sen vakavoitumisesta vuosien myötä.""

  Käyttäjän ilekahila kuva
  Ilkka Kahila

  Viimeksi kun minä olin Väestöliiton tilaisuudessa kuulemassa parisuhdeväkivallasta, niin paikalla oli puhumassa myös poliisimies, joka on useassa yhteydessä puhunut tästä asiasta.

  Kuin ohi mennen kävikin ilmi, että tämä POLIISIMIES ITSE oli ollut pitkään jatkuneen rajun VÄKIVALLAN KOHTEENA EX-VAIMONSA TAHOLTA.

  Tästä huolimatta tilaisuus myös poliisimiehen osalta vedettiin läpi VANHAN KAAVAN MUKAAN, eli korostaen naisiin kohdistuvan väkivallan ensisijaisuutta.

  Toimituksen poiminnat

  Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset