jiihooantikainen wovon man nicht sprechen kann, darüber muss man schweigen

Ay-liike palkkatasa-arvoa tavoittelemassa

Toimihenkilökeskusjärjestö STTK on julkaissut tiiviin nettijulkaisun ay-liikkeiden eräästä keskeisimmästä tavoitteesta - palkkatasa-arvosta :

http://www.digipaper.fi/sttk_esitteet/111665/

Esitteestä käy ilmi historiallinen tausta palkkatasa-arvon tavoittelulle ja siitä ilmenee myös nykyhetken tilanne. Työmarkkinaosapuolet yhdessä valtiovallan kanssa ovat sitoutuneet supistamaan ohjelmallisesti miesten ja naisten välistä palkkaeroa 15 prosenttiin vuoteen 2015 mennessä, ja  tällä hetkellä tuo palkkakuilu on suurin piirtein 17.5 prosenttia.

Keskeiset toimenpiteet, joilla tuota palkkaeroa kurotaan pienemmäksi, toteutuvat lähinnä paikallisesti sopimalla, joskin lainsäädäntöä kehittämällä ja poliittisella ohjauksella voidaan palkkatasa-arvon edistämistä aina myös nopeuttaa.

Palkkatasa-arvon avaintekijöitä ovat :

  • palkankorotusten rakenne ja  korotusten kohdentaminen ja työ- ja virkaehtosopimusten laadulliset kirjaukset
  • uusien palkkausjärjestelmien kehittäminen ja käyttöönotto
  • työpaikkojen tasa-arvosuunnitelmat ja palkkakartoitukset 
  • naisten työuralla etenemisen tukeminen
  • perhevapaajärjestelmän kehittäminen tasapuolisesti ja isien kannustaminen pitämään perhevapaita
  • työ- ja perhe-elämän joustavoiminen

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Metalliliiton ohjelmasta :

Teknologiateollisuudessa työskentelevien jäsenten asemassa työmarkkinoilla on eroja; esimerkiksi naisten palkat ovat keskimäärin 85 % miesten palkoista, naiset tekevät enemmän vuorotyötä kuin miehet. Nuoret henkilöt ovat useammin määräaikaisessa työsuhteessa kuin varttuneemmat työntekijät. Työt jakaantuvat yrityksissä sukupuolen mukaan. Tavallista on, että naisten urakehitys pysähtyy, koska ammatillisen pätevyyden kehittymistä ei tueta riittävästi. Isiä ei kannusteta käyttämään perhevapaaoikeuksiaan. Perhevastuu rasittaa useammin äidin kuin isän työsuhdetta, mistä seuraa, että kustannusvaikutukset jakaantuvat epätasaisesti eri työnantajille.

Työehtosopimuksilla vaikutetaan palkkatasa-arvoon. Lähtökohtana on sama palkka samasta ja samanarvoisesta työstä. Työehtosopimuksien avulla vahvistetaan työntekijöiden mahdollisuutta tasavertaiseen työuralla kehittymiseen sekä edistetään käytäntöjä, joilla tuetaan työn ja perheen yhteensovittamista.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset