jiihooantikainen wovon man nicht sprechen kann, darüber muss man schweigen

Tasa-arvosta ja yhdenvertaisuudesta

Perussuomalaiset r.p:n eduskuntavaaliohjelmassa ilmaistaan selkeästi puolueen kanta tasa-arvoon ja yhdenvertaisuuteen.

 

Lainaus eduskuntavaaliohjelmasta :

 

"Perussuomalaiset eivät hyväksy samaa sukupuolta olevien vihkimistä avioliittoon, sillä avioliitto on tarkoitettu miehen ja naisen välillä solmittavaksi. Nykyinen parisuhteen rekisteröinti turvaa samaa sukupuolta oleville pareille heille kuuluvat oikeudet, eikä oikeuskäytäntö siten ole syrjivä. Oikeutta adoptioon emme anna samaa sukupuolta oleville pareille. Perussuomalaiset eivät ole hyväksyneet myöskään hedelmöityshoitojen antamista yksinäisille naisille tai naispareille."

 

Tämä ohjelmakohta riittää yksinkin selkeyttämään Perussuomalaiset r.p:n käsityksiä tasa-arvosta ja yhdenvertaisuudesta ja selittää osiltaan sen, miksi puolue on oppositiossa.

 

 

edit.  Vasemmistoliiton eduskuntavaaliohjelmassa yhdenvertaisuudesta todetaan seuraavasti :

"

9. Yhdenvertaisuutta

  • SAMAT OIKEUDET JA VELVOLLISUUDET KAIKILLE.

Lainsäädännön pitää estää syrjintä ja mahdollistaa kaikille itsemääräämisoikeus ja elämä yhteiskunnan täysivaltaisena jäsenenä. Yhdenvertaisuuslain toteuttamiseen ja valvontaan on saatava riittävät resurssit. Suomeen on säädettävä sukupuolineutraali avioliittolaki, joka takaa myös tasavertaiset adoptio-oikeudet.

Väkivalta on aina rikos. Lähisuhdeväkivaltaa ei saa sovitella ja kaikki seksuaalirikokset on asetettava virallisen syytteen alaiseksi. Jokaiselle väkivallan uhrille tulee olla subjektiivinen oikeus turvakotipaikkaan.

Suomen lainsäädäntö ja yhteiset pelisäännöt koskevat meitä kaikkia. Lähtökohtana ei voi olla maahanmuuttajien tai muiden vähemmistöjen sulauttaminen johonkin kuviteltuun muottiin, vaan kaikkien yhdenvertaiset velvollisuudet ja mahdollisuudet.""

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (33 kommenttia)

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Perussuomalaisten vaalislogan ensi vaaleissa. "Äänestä maalle oppositio".
Ehkä ne luulee että meillä on alahuone ja ylähuone. Oppositio ja eduskunta.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Muuten onhan se hienoa että on asia jossa persuilla on selvä pihvi ja linja. Kun ne muuten ei oikein tiedä onko ne pelkkien miesten puolue tai keiden miesten niin ainakin niillä on yksi tukeva kohta: homovastaisuus.

Käyttäjän JuhaniMetsanen kuva
Juhani Metsänen

Sekin on Lappalainen hienoa, että vasemmistoliitolla on selkeä linja meille metalliduunareille. Eli olemme teille alinta kastia. Fantastisen hyvälle tuoksuva kokoomus kyyti kelpaa, mutta hielle haisevaa duunaria voi surutta potkia perseelle. Ehkäpä juuri sen takia en ole vasemmistoliittolaiseen tehtaassa ihan vähään aikaan törmännytkään.

Käsittääkseni Li Andersson vielä jatkaa nuorten puikoissa, eli onnea matkaan!

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Jaa. Tuo asenne kannattaa säilyttää, tai sitten ei - tosimiehet kuitenkin tekevät mitä haluavat ja mikä on eettisesti oikein.

Itsekin kuulun fyysistä työtä pienellä tuntipalkalla tekevien "yhteiskuntaluokkaan", mutta missään nimessä en halua assimiloitua mihinkään äijäkööriin.

Perusuomalaisten ay-osaaminen on yli 100 vuotta perässä vasemmistolaisesta järjestäytymisestä.

Käyttäjän JuhaniMetsanen kuva
Juhani Metsänen Vastaus kommenttiin #9

Arvostan Juho sinua. Ei se mitään herkkua ole kenellekkään pienellä liksalla fyysistä duunia painaa. Tehdastyöläisenä ja niiden kakarana sen kyllä tiedän paremmin, kuin hyvin. Itse en mihinkään äijäkööriin, enkä puolueisiin kuulu. Kuvasta ei kannata vetää sen suurempia johtopäätöksiä, se on Kosovon ajoilta ja siellä oltiin ihan lapiohommissa ja parhaamme mukaan pidettiin Albaanit ja Serbit pois toistensa kimpusta.

Harmittaa vaan välillä, kun tuntuu, että puolimiljoonaa äänestäjää on täyttä paskaa.

Henrik Ruha

eivätkö kristilliset ole aika penseitä suhteessa homoihin?

Eikö penseitä olekaan muualla kuin ps:ssa?

Sää lämpenee, kesäkiiman voittaa hehkuvan ps-vihan hekuma..

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Totta sinänsä, tämäkin blogikirjoitus on osittain jo mainittua reaktiota Soinin ja kumppaneiden viime päivien julkisiin lausuntoihin.

Tuota Perussuomalaisten vaaliohjelman kohtaa on käsitelty puolueen kannattajien piirissä ainakin täällä :

http://helihamalainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/138...

Periaatteessa ohjelman kirjaus jättää kansanedustajille ja perussuomalaisille kannattajille sekä puolueen jäsenille omantunnon vapauden poiketa kirjatusta periaatteesta. Silti linjaus on selkeä ja vastoin esimerkiksi minun arvomaailmaani.

Paavo Kymäläinen

Tasa-arvon nimissä kyseiseen kohtaan pitäisi lisätä, että mieshomoparien PITÄÄ käydä läpi hedelmöityshoidot, ja mielummin useaan kertaan.
Eihän sitä ikinä tiedä vaikka toimisikin. Vasemmistoliitto varmaan kannattaa tasa-arvoa.
Ai sinulla ei olekaan kanttia, pelkkää p...n jauhamista.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Perussuomalaiset r.p saa ihan itse päättää ohjelmiensa sisällöistä, nehän eivät muutoinkaan kuuluu yleisesti hyväksytettäviin laki- tai säädöskokoelmiin.

Miespareille kohdunvuokrauksesta voi toivoa tulevan lähivuosina eräs vaihtoehtoinen lisääntymismahdollisuus, rajoitettuna mallina sijaissynnyttäjyys voi kelvata jyrkkää linjaa noudattavat ETENElle.

http://www.etene.fi/fi

http://www.etene.fi/c/document_library/get_file?fo...

Paavo Kymäläinen

Älä ala mamoilemaan. Heteropari, jolla on ongelmia, käy läpi hedelmöityshoidot saadakseen oman lapsen.
Miksi Sinä haluat oikopolkuja tasa-arvoon? Homoparit saa käydä naimassa nurkan takana.
On siinä Sinun tasa-arvossa aika iso reikä.
Tässähän tämä taas oli se tasa-arvovaatimus.

Paavo Kymäläinen Vastaus kommenttiin #16

Juhoooo!
Homot saa naida nurkan takana, heterot hoitoon.
Ei kuulosta ihan tasa-arvolta.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen Vastaus kommenttiin #16

Alun perinkin kommenttisi oli hitusen verran hämmennystä aiheuttava, ja jatko vain lisää epätietoisuuttani.

Itsellisten naisten inseminaatiohoidot eivät ole mikään peruste homomiesten oikeudelle gradiviteettiin, ja siten itsellisten naisten ja naisparien hedelmöityshoitoja vastaava ainoa tosiasiallinen vaihtoehtoinen lisääntymiskeino homomiehille (ja itsellisille miehille) olisi kohdunvuokraus.

Seksuaalisuus ja sen toteuttaminen (naiminen nurkan takana) ja lisääntyminen ovat päällekkäisistä funktioistaan huolimatta selkeästi erillisiä humaanisen olemuksen ilmentymiä :)

Käyttäjän VivianLaukka kuva
Vivian Laukka

Miksi miesparien pitäisi käydä hedelmöityshoidoissa? Miehet ovat hedelmällisiä hautaan asti olivat he sitten homoja tai heteroita.

Vai suositteletko naispareillekin jonkinlaista leikkausta, että toiselle saataisiin penis lapsen siittämistä varten, kun niin kovasti kannatat miesten kohtujakin?

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Suomalaisten enemmistö kannattaa tasa-arvoista avioliittolakia :

http://www.aamulehti.fi/Kotimaa/1194793139380/arti...

Tässä mielessä Perussuomalaisten julistautuminen perinteisen kristillisen ydinperhemallin tukipuolueeksi on puoluejohdolta hieman riskaabeli teko - kansan tahto on tässä asiassa puolueen johdon arvomaailman vastaista ja jyrkästi.

Irmeli Koivuhalko-Pyjama

Tokkopa tuo usealle kynnyskysymys on. Enemmän ihmisiä kiinnosta rahan syytäminen Kreikalle, maahanmuutto ja vaikkapa pakkoruotsi.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Voihan siitä uneksia. Soinihan tämän tasa-arvon ja sukupuolet nosti esiin.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Asiakysymyksinä nuokin kiinnostavat tasan sen aikaa, kun niitä pidetään otsikoissa.

Itse en koe ruotsin opetusta sinänsä pakonomaiseksi, mutta aivan järkevyyden kannalta kaikille pakolliselle ruotsin kielen opetukselle voisi jo alkaa hakea hyödyllisempiä vaihtoehtoja. Kovin montaa kertaa en itsekään ole joutunut peruskouluruotsilla kommunikoimaan 35 vuoteen koulun jälkeen.

Kreikan kysymys on hankalampi, taloudellinen tukeminen lienee EU:n yhtenäisyyden ja Suomen oman talouden kannalta viisain teko. Vaihtoehtonahan on koko ajan ollut koko EU-alueen talouden alasajautuminen.

Maahanmuuttokeskustelu on lientymässä ja syynä on tähän se, että etenkin humanitaarinen maahanmuutto Suomeen on minimaalista kaikista Malmön tuhopoktoista huolimatta.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Sana on vapaa, poistin ennakkotarkastuksen :)

Käyttäjän anitaorvokki kuva
Anita Koivu

Olen aina ollut sitä mieltä 67 ikävuoteni aikana seurattuani näitä kahta puoluetta kokoomusta ja " vasemmistopuoluetta", että niillä on itse asiassa sama aate eri värisessä paperissa. Nykyinen hallituskoalitiokin sen osoittaa.
Kun ne raskasta työtä tekevien naisten ja miesten asiat jää hoitamatta eurokriisiä hoitaessa niin aletaan vouhottaa useimmiten hyväosaisten erikoisoikeuksista. Ne tavalliset työtätekevät lespot ja homot eivät mitään veuhkaamista kaipaa.
Kannattaa miettiä, että on uskonlahkoja, jotka lukevat kuten sanotaan piru Raamattua. Ihan samalla periaatteella voi varmaan lukea myös minkä tahansa puolueen ohjelmia.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Heh heh nykyinen hallituskoalitio ei voi mitään todistaa. Persuille tarjottiin hallituspaikkaa mutta ehkä odottavat että yksin astuvat hallitukseen silloin ei kukaan voi sanoa että hyi tuonko kanssa neuvottelit?
Olisiko sinusta hallitus ilman vassareita parempi?

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Tasa-arvo- ja yhdenvertaisuuspolitiikka on yleispolitiikkaa, mikä tähtää kokonaisvaltaiseen hyvinvoinnin kohentumiseen. Palkka- ja työllisyysasiat ovat tietenkin oleellisen tärkeitä arkitodellisuutta eläville, ammattiyhdistysten rooli näissä on silti hallituksen linjauksia vahvempaa.

Ay-liikkeen voimaa on rapauttanut jo vuosikymmenen kestänyt työehtosopimusten paikallistuminen ja vakiintuneet yt-neuvottelut, joissa työnantajilla on mahdollisuus vedättää työntekijäpuolta suostumaan saavutettuja etuja heikompiin sopimuksiin työpaikkojen menettämisen uhalla.

Nuorisotyöttömyys lienee tämän hetken pikaisinta korjaamista vaativa sisäpoliittinen ongelma, vuoden alusta voimaan saatetun nuorisotakuun etenemisen tuloksista voi kuitenkin odottaa varmoja tietoja vasta kuukausien kuluttua. Toki näin alkuvaiheessa jo on ilmennyt byrokraattisia hankaluuksia, mitkä käytännössä estävät työnantajia työllistämästä nuoria.

Puolueohjelmaan palatakseni, niin tuo Perussuomalaiset r.p:n eduskuntavaaliohjelman kohta ei jätä arvailujen varaan puoluejohdon maailmankuvaa. Mikä on siis staattinen ja konservatiivinen, eikä ymmärtääkseni Perussuomalaiset nuoretkaan olennaisesti uskalla omissa linjauksissaan poiketa status quosta.

VaNu ja etenkin Vihreät nuoret ovat tästä poiketen jopa ylisukupolvisesti tulevaisuusekspansiivisia, eli he rakentavat yhteiskuntaa tulevia sukupolvia silmällä pitäen.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Suomalaisten enemmistö kannattaa tasa-arvoista avioliittolakia"

Miksi sitten hallitus ei tee mitään? Eihän Perussuomalaiset hallituksessa istu, mutta Vasemmistoliitto siellä päättäjän paikalla muistaakseni istuu.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Vasemmistoliiton ja vasenryhmän kansanedustajat kannattavat tasa-arvoista avioliittolakia ja lakialoitetta siitä, mikä on tällä hetkellä tulossa kansalaisaloitteen muodossa parlamentaariseen lakialoitekäsittelyyn.

Kansanedustajien allekirjoittama vastaavan muotoinen aloite hylättiin jo kertaalleen lakivaliokunnan äänestyksessä. Hallitus ei sentään voi ohittaa lainsäätämisjärjestystä.

http://yle.fi/uutiset/nain_valiokunnan_jasenet_aan...

Lakivaliokunnassa aloitetta vastustivat oppositiopuolueiden edustajien lisäksi kristillisten edustaja sekä pääosa kokoomuksen edustajista, vasemmisto oli yhtenä henkilönä aloitteen puolella. Kokoomuksen vaali- tai puolueohjelmat eivät kuitenkaan suoranaisesti julista avioliittoa miehen ja naisen keskenäiseksi sopimukseksi.

Käyttäjän VivianLaukka kuva
Vivian Laukka

""Suomalaisten enemmistö kannattaa tasa-arvoista avioliittolakia"

Miksi sitten hallitus ei tee mitään? Eihän Perussuomalaiset hallituksessa istu, mutta Vasemmistoliitto siellä päättäjän paikalla muistaakseni istuu.""

Eivät uskalla. Eduskunta ja Hallitus pelästyivät molemmat mm. sitä kuinka paljon tasa-arvoinen avioliitto-kansalaisvetoomus keräsi nimiä ennätysajassa ennätyspaljon. Heti sen jälkeen siellä yritetään nyt pähkäillä mitä tulikaan säädettyä, kun kansalaisaloitteilla ei haluttaisikaan suoda kansalle niin paljon valtaa kuin tultiin aluksi luvatuksi.

Moni nykyinen eduskunnan jäsen, joka pääsi äänestyksen kautta päättämään Suomen asioista, lupasi vaalikoneissa kannattavansa mm. tasa-arvoista avioliittolakia, mutta ovat sittemin pyörtäneet päätöksensä, koska mikään laki ei sido noudattamaan näitä lupauksia.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

"Tuo onkin juridisesti kinkkinen, koska uuden ehdotuksen mukaan "sukupuolet" poistetaan avioliittolaista. Avioliitto"laki" ei siten enään tunne kahta eri sukupuolta, joten vihkitodistuksessa ei saa lukea Mies ja Nainen, siis sukupuolia, joten avioliittolaki tulkitsee ne laittomiksi.

Onkin sitten toinen asia, että toinen laki kieltää sukupuolen, mutta toiset lait laillistaa.

Aika saakelin absurdi lakiehdotus."

Lakialoitteen mukaisesti ensimmäinen pykälä kuuluisi seuraavasti :

""1 §
Kaksi henkilöä, jotka ovat sopineet menevänsä avioliittoon keskenään, ovat kihlautuneet.
""

Laki ei poista sukupuolia eikä sukupuolten mainitseminen missään laillisessa yhteydessä olisi edelleenkään "kiellettyä", aloitteen mukainen laki mahdollistaa kahden henkilön avioitumisen olivat nämä henkilöt sukupuoliltaan miehiä. naisia tai jotain muita noin 19 000:sta sukupuolesta.

Totta sinänsä, että avioliittolain muuttaminen sukupuolineutraaliksi vaikuttaa muihinkin perheoikeudellisiin lakeihin ja näiden tulkintoihin.

Käyttäjän anitaorvokki kuva
Anita Koivu

Ammattiyhdistysliikkeitten yhteydessä turhat selitykset eivät selitä todellista TYÖNTEKIJÄN asemaa. Niissä hoidetaan ( itsekin omaan yhdistykseeni kuuluneena ja siinä jopa toimineena) pelkästään vakituisessa työsuhteessa olevien asioita ei pätkätyöläisten eikä sijaisten. Eli juuri niitten, joitten asioita vasemmistopuolueiden pitäisi järkeni mukaan ajaa.
Perussuomalaiset ovat toimineet paljon aatteellisemmin mitä vasemmistopuolueet, jotka menivät pankkieliitin juoksupojiksi nykyhallitukseen. Kun ei mihinkään muuhun enää pystytä vouhotetaan ihmisten (joita tuskin omassa lähipiirissä edes on, minulla on) henkilökohtaisista asioista!

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

Minä en ymmärrä mistä lähtien avioliitto on ollut kristittyjen omaisuutta.

Eivät he viittaa mihinkään avioliiton universaaliin lainmukaisuuteen, vaan ihan selvästi suhtautuminen on "abrahamistisesta" vinkkelistä.

Siinä on ilmiselvä ristiriita. Käsittääkseni suomen kansalainen ei ole millään tavalla pakotettu tunnustamaan mitään uskontoa.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Vakiintunut käytäntö, tosin siviilivihkimisten määrä on kasvanut lähes kristillisten avioliittojen tasolle, mikä ilmentää sekulaaria kehitystä.

Käyttäjän demoni kuva
Liisa Polameri

Kirjoitin presidentin vaalien aikaan HS:n perässähiihtäjäblogiin omia käsityksiäni yhdestä "perussuomalaisuuden perimmäisestä ulottuvuudesta".

http://blogit.hs.fi/perassahiihtaja/2012/01/04/pys...

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

"Keskiajan tuolta puolen" :)

Ehkä ei aivan niin kaukaisia ajatuksia, mutta noin suurinpiirtein 50-lukulaiseen maailmankuvaan voi mahduttaa osan perusuomalaisesta arvomaailmasta.

Toisaalta jokainen tietenkin arvostaa omia juuriaan ja pysyvyyttäkin kaivataan (vasemmistolaiset nostalgikot myös), vaikka maailma on muutoin dynaamisesti muutosherkassä tilassa.

Parina päivänä nyt olen tutkaillut kansainvälisiä webbi-chatteja (web-kameraan liitettyä mahdollisuutta keskustella satunnaisen kaverin kanssa) ja valtaosa vastapuolelle sattuneista tuttavuuksista löytyy jostain päin lähi-itää (turkki, irak, syyria...) tai entisen Neuvostoliiton alueelta. Kehittyvissä maissa tällainen rajat ylittävä sosiaalinen media on big issue ja varmaankin eräs lähitulevaisuuden kiinnostavimmista ilmiöistä.

Käyttäjän demoni kuva
Liisa Polameri

Herrauskonnot alkoivat kehittyä patriarkaalisen järjestelmän vahvistumisen aikaan, ajanlaskumme alun paikkeilla. Viittaan tuolla "keskiajan tuolta puolen", näihin uskontoperäsiin tulkintoihin ihmisen asemasta yhteisössään. Usein ne ovat osoittautuneet myös tehokkaiksi käyttövälineiksi kontrolloida naisen asemaa ja valinnnan mahdollisuuksia.

Pekka Salo

"...ei mielestäni implikoi "tasavertaisia edellytyksiä osallistua ja kehittää itseään"."

Eikä saturoi, kastroi, validioi tai termonoi.

Samperi, kun on näin tavallisen asfaltin tallaajan vaikea ymmärtää tuota kieltä.

Minusta on yksi hailee, mikäli lesbopari saa kaksoset: toinen vaikka tytön toinen pojan. Siitostapahtuma voi olla menetelmä muumimuki tai joku muu. Homopariskunnalle onkin lapsen saaminen vaikeampaa. Kohdun vuokraus tulisikin sallia Suomessa. Adoptio tullee luvalliseksi kunhan hyväksytään tasa-arvoinen avioliitto.

Jotkut ulkomaat, kuten Kiina, eivät anna enää lupaa adoptioon, mutta se on niiden häpeä. Suomi on edistyksellinen maa ja sillä hyvä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset