jiihooantikainen wovon man nicht sprechen kann, darüber muss man schweigen

TANE vaatii hallitukselta toimia turvakotipaikkojen lisäämiseksi

Tasa-arvoasiain neuvottelukunta on huolissaan turvakotipaikkojen riittämättömästä määrästä Suomessa. Suomi jää kauaksi Euroopan neuvoston suosituksesta, jonka mukaan turvakotipaikkoja tulisi olla yksi 10 000 asukasta kohden. Suomi on toistuvasti saanut kansainvälisiltä tahoilta huomautuksia siitä, että naisiin kohdistuvaan väkivaltaan ei puututa eikä tarjolla ole riittäviä palveluita.

http://www.tane.fi/fi/ajankohtaista/sisalto/view/15400#fi

- Hallitusohjelmassa on yksiselitteiset kirjaukset siitä, että turvakotipaikkoja lisätään ja niiden alueellisesti tasaisempaan jakautumiseen kiinnitetään huomiota. Hallituskausi on nyt puolivälissä ja hallituksen on ryhdyttävä toimiin hallitusohjelman kirjauksen toteuttamiseksi. Turvakotipaikkojen lisääminen vaatii korvamerkittyä rahaa valtiolta, TANE:n puheenjohtaja Jukka Relander sanoo.

Hallitusohjelman lisäksi Suomi on sitoutunut turvakotipaikkojen lisäämiseen kansainvälisissä sopimuksissa. Suomi on allekirjoittanut naisiin kohdistuvan väkivallan ja perheväkivallan ehkäisemisestä ja torjumisesta tehdyn Euroopan neuvoston yleissopimuksen toukokuussa 2011. Tämän niin kutsutun Istanbulin sopimuksen ratifioimista koskeva hallituksen esitys pyritään antamaan eduskunnalle vuoden 2013 aikana. Sopimuksen tavoitteet ovat naisiin kohdistuvan väkivallan ehkäiseminen ja poistaminen, uhrien suojelu sekä väkivallantekijöiden vastuuseen saattaminen.

Istanbulin sopimuksen voimaansaattamista Suomessa selvittänyt työryhmä luovutti mietintönsä ulkoasiainministeriölle huhtikuun alussa 2013. Mietinnössä todetaan, että turvakodeilta puuttuvat tarpeelliset resurssit. Jotta sopimus voidaan toteuttaa täysimääräisesti Suomessa, turvakotipaikkoja on lisättävä merkittävästi.

 

Huolimatta siitä, että lausunnossa mainitaan erikseen naisiin kohdistuvan väkivallan ehkäisy ja poistaminen, tuottaa matalan kynnyksen auttamis- ja turvakotijärjestelmä käytännössä palveluita sukupuolisensitiivisesti. Naisiin kohdistuvan väkivallan ja perheväkivallan ehkäisylle on kärkihankkeena myös olemassa selkeät perustelunsa - jo mainittujen kansainvälisten sitovien sopimusten lisäksi vaikuttavana tekijänä on asymmetrinen syrjintää ilmentävä sukupuolittunut väkivalta, jonka olemassaoloa tutkimustieto tukee.

 

 


Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Meidän valtiolla ei ole rahaa. Eikö TANE käsitä sitä, että velkaantumisemme johtaa vääjäämättä konkurssitilaan?

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Valtio ei voi mennä konkurssiin, vai luuleeko joku tosissaan, että ulosottomies tulee jossain vaiheessa takavarikoimaan valtio-omisteista ulosmitattavaa irtainta omaisuutta kansainvälisten poliisijoukkojen avustamana?

http://www.sttk.fi/fi-fi/uutiset/uutinen/uutiset-2...

Toisekseen, kyse on priorisoinnista ja järjestelystä. Turvakotipaikkojen puutetta korvataan joissain osin maata tilapäismajoituksina hotelleissa, mikä on kallista sekin.

http://yle.fi/uutiset/pitkat_vapaat_karjistavat_pe...

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Asiasta on jo aikaisemmin tehty kirjallinen kysymys sosiaali- ja terveysministerille, tietenkin vasemmistoliiton taholta :

http://www.eduskunta.fi/faktatmp/utatmp/akxtmp/kk_...

Ja Cedaw-komitean vaatimukset täyttävä toimenpideohjelma :

http://www.stm.fi/julkaisut/nayta/-/_julkaisu/1522973

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset